Κοσμος

Θα υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρόναλντ Ρίγκαν;

H εκτίμηση της Λιζ Τσέινι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θα υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρόναλντ Ρίγκαν;
© Paul Hosefros/New York Times Co./Getty Images/Ιdeal Image

Nτόναλντ Τραμπ: Θα τον υποστήριζε ο Ρόναλντ Ρίγκαν;

Την Κυριακή, η πρώην βουλευτής Λιζ Τσέινι δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως πιθανότητα» ο πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν να υποστήριζε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα ο Ρόναλντ Ρίγκαν να υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υποστηρίζει κανένα από τα πράγματα που έκανε ο Ρόναλντ Ρίγκαν και είναι ένα άλλο σημείο όπου θα προέτρεπα τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους μου, αλλά στο Κογκρέσο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, να εξετάσουν πραγματικά τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, να εξετάσουν πραγματικά τον κίνδυνο που παρουσιάζει, να εξετάσουν, τι ήταν διατεθειμένος να κάνει για να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε η Τσένι σε συνέντευξή της σε εκπομπή του ABC News.

Η Τσέινι, η οποία έγινε μία από τις πιο επιφάνεις επικρίτριες του Τραμπ μετά την εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, υποστήριξε την αντιπρόεδρο Χάρις την περασμένη εβδομάδα. Η Τσέινι ανέφερε ότι η πρώτη της ψήφος ήταν για τον Ρίγκαν το 1984 και ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή της Δημοκρατικό υποψήφιο.

Η Τσένι δήλωσε την Κυριακή ότι οι πολιτικές θέσεις του Τραμπ και οι προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020 δείχνουν μια «σταθερή απόρριψη», όχι μόνο «των παραδοσιακών ρεπουμπλικανικών πολιτικών, αλλά και της συνταγματικής τάξης από την οποία εξαρτάται αυτή η χώρα».

Μία ημέρα αφότου η Τσένι ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξή της προς τη Χάρις, ο πατέρας της, ο πρώην αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ντικ Τσένι, υποστήριξε επίσης την αντιπρόεδρο. Ο πρώην αντιπρόεδρος ανέφερε στη δήλωσή του ότι οι Αμερικανοί «έχουν καθήκον» να υπερασπιστούν το Σύνταγμα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος.

«Στην 248χρονη ιστορία του έθνους μας, δεν υπήρξε ποτέ άτομο που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας από τον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε. «Προσπάθησε να κλέψει τις τελευταίες εκλογές χρησιμοποιώντας ψέματα και βία για να διατηρηθεί στην εξουσία, αφού οι ψηφοφόροι τον απέρριψαν. Δεν μπορούμε ποτέ να του εμπιστευτούμε ξανά την εξουσία».

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.