Κοσμος

Μαζικοί πυροβολισμοί στον αυτοκινητόδρομο 75 στο Κεντάκι - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Αναφορές για πολλούς τραυματίες από ενεργό σκοπευτή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαζικοί πυροβολισμοί στον αυτοκινητόδρομο 75 στο Κεντάκι - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Μαζικοί πυροβολισμοί στον αυτοκινητόδρομο 75 στο Κεντάκι - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη © Chris Bailey /X

Κεντάκι: Μαζικοί πυροβολισμοί στον αυτοκινητόδρομο 75 - Αναφορές για πολλούς τραυματίες από ενεργό σκοπευτή

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τη νύχτα στο Κεντάκι, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άνδρα που περίπου στη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας άνοιξε πυρ στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο βορρά/νότου Interstate 75, που διασχίζει τις μισές ΗΠΑ.

BREAKING: Kentucky highway shooting 'person of interest' identified | LiveNOW from FOX

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερις ως έξι άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες, είπε σε ΜΜΕ ο Σκότι Πένιγκτον, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία του Κεντάκι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες» πάντως δεν έχει καταγραφεί θάνατος σε αυτό το στάδιο, ανέφερε ο τοπικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός WYMT, επικαλούμενος το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λόρελ.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν 32χρονο, τον Τζόζεφ Κάουτς, που θεωρούν ύποπτο για την επίθεση· τον χαρακτηρίζουν «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έκλεισε και στις δυο κατευθύνσεις.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Δημοκρατικός Άντι Μπεσίαρ, παρότρυνε μέσω X τους κατοίκους της πολιτείας να αποφεύγουν τον τομέα και πρόσθεσε πως «θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις είναι διαθέσιμες».

Το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας), όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας τηλεφωνικών καταγγελιών πως οχήματα δέχθηκαν πυρά στον αυτοκινητόδρομο.

Ο δήμαρχος του Κεντάκι Ράνταλ Γουέντλ επιβεβαίωσε μια συνεχιζόμενη κατάσταση ενεργού πυροβολισμού στο Λονδίνο του Κεντάκι. «Πολλαπλά άτομα έχουν πυροβοληθεί κοντά στην έξοδο 49 του I-75. Οι αρχές ανταποκρίνονται. Μείνετε ασφαλείς».

Please avoid I-75 around Ext 49. Until further notice! Use alternative route do not be any where in that area! Aviod US Highway 25 as well North and South between London And Livingston

Posted by Mayor Randall Weddle on Saturday, September 7, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.