Κοσμος

Ιταλία: Ο υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου με την πρώην ερωμένη του

Η Μελόνι επέλεξε τον Αλεσάντρο Τζούλι, επικεφαλής του μουσείου σύγχρονων τεχνών MAXXI στην θέση του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ιταλία: Ο υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου με την πρώην ερωμένη του

Ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο της Ιταλίας παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά από διαμάχη σχετικά με έναν ρόλο συμβούλου για την πρώην ερωμένη του, ζήτημα που είχε γίνει πρόβλημα για την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Σαντζουλιάνο ένας 62χρονος πρώην δημοσιογράφος, αντιμετώπισε θύελλα από τα μέσα ενημέρωσης από τότε που η αυτοαποκαλούμενη επιχειρηματίας μόδας Μαρία Ροζάρια Μπόκια δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε διοριστεί «Σύμβουλος του υπουργού για μεγάλες εκδηλώσεις».

«Κρίνω απαραίτητο για τα θεσμικά όργανα και για μένα τον ίδιο να υποβάλω την παραίτησή μου», ανέφερε ο Σαντζουλιάνο στην επιστολή της Παρασκευής προς τον πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενος το ιστορικό του και αρνούμενος οποιαδήποτε παραβίαση των υπουργικών κανόνων.

Η υπόθεση κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα και προκάλεσε συγκρίσεις με προηγούμενα σκάνδαλα σεξ και πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων νυχτερινών πάρτι «bunga bunga» που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μελόνι επέλεξε  τον Αλεσάντρο Τζούλι, επικεφαλής του μουσείου σύγχρονων τεχνών MAXXI στη Ρώμη, ως νέο υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος θα ορκιστεί αργότερα την Παρασκευή.ΝΉταν η πρώτη αντικατάσταση υπουργού στη δεξιά της κυβέρνηση, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια φαινόταν σταθερή, με υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και αντιμέτωπη με μια διχασμένη αντιπολίτευση.

Πηγή: Reuters