Κοσμος

Ανησυχία για το ενδεχόμενο ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ να γίνει υπουργός Υγείας του Τραμπ

Είναι ως γνωστόν οπαδός θεωριών συνομωσίας και αντιεμβολιαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Αποσύρεται και στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
© EPA/IAN LANGSDON

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Ανησυχία για το ενδεχόμενο να γίνει υπουργός Υγείας του Τραμπ

Το ενδεχόμενο ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ να γίνει υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), εάν κερδίσει ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, έχει εξοργίσει τους Δημοκρατικούς και την κοινότητα της δημόσιας υγείας, καθώς αποκτά επιρροή στη μεταβατική ομάδα του πρώην προέδρου.

Οι εικασίες σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο του Κένεντι Τζούνιορ αυξήθηκαν αφότου η Νικόλ Σάναχαν, η οποία ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος του  πριν αναστείλει την εκστρατεία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε πρόσφατα ότι θα κάνει «απίστευτη δουλειά» στο HHS σε περίπτωση νίκης του Τραμπ τον Νοέμβριο.

Αν και ο πρώην πρόεδρος δεν έχει πει ποια, αν υπάρχει, θέση στο υπουργικό συμβούλιο θα προσέφερε στον Κένεντι, η προοπτική να αναλάβει ο πρώην ανεξάρτητος υποψήφιος τα ηνία του υπουργείου προκαλεί ήδη αντιδράσεις από ειδικούς σε θέματα υγείας που επικρίνουν τη ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων.

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα έχει καμία θέση στην κυβέρνηση, διότι κάποιος που σκέφτεται έτσι, που έχει απλώς αυτές τις πεποιθήσεις που είναι αμετάβλητες, ανεξάρτητα από το πόσα στοιχεία είναι εναντίον τους, δεν είναι το είδος του ατόμου που θέλεις σε θέση εξουσίας», δήλωσε ο Πολ Όφιτ, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.

Ο Κένεντι έχει επί μακρόν προκαλέσει αντιδράσεις για την προώθηση της διαψευσμένης θεωρίας ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, ένα μήνυμα που υποστηρίζεται και ενισχύεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε, την Children's Health Defense. Τώρα έχει διευρύνει την εστίασή του στην αύξηση των χρόνιων παιδικών ασθενειών, κάτι που αποδίδει επίσης στους εμβολιασμούς.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.