Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Η λεπτομέρεια που ίσως αποκαλύπτει το κίνητρο πίσω από τη φρίκη των βιασμών

Η επίθεση στην εγγονή του και η λεπτομέρεια που ίσως αλλάξει τη ροή της δίκης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η αποκάλυψη της Ζιζέλ Πελικό που ίσως αλλάξει τη ροή της δίκης - Είχε επιτεθεί και στη νύφη του και στην εγγονή του 

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του άνδρα που νάρκωνε τη γυναίκα του και επί μία δεκαετία οργάνωνε πάρτι βιασμών της στο ίδιο τους το σπίτι έρχονται στο φως, λίγο μετά την κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό, της κόρης της Καρολίν Νταριάν και μίας από τις νύφες του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή, μία ευαίσθητη λεπτομέρεια στην κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό θεωρείται κατά κάποιους ότι αποκαλύπτει το πραγματικό κίνητρο του διεστραμμένου συζύγου της 72χρονης Ντομινίκ Πελικό, λεπτομέρεια που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του δράστη ότι όλη αυτή τη φρίκη την οργάνωσε επειδή ήταν ηδονοβλεψίας.

Αναλυτικότερα, μία νύφη της οικογένειας κατέθεσε χθες ότι κατά το παρελθόν είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω τον πεθερό της να αυνανίζεται, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει από την εγγονή του να ποζάρει γυμνή για εκείνον...

Η Aurore Lemaire, 37 ετών, θυμήθηκε στο δικαστήριο μια οδυνηρή στιγμή το 2020 που οι μικρές της κόρες ήταν στο σούπερ μάρκετ με τον παππού τους Ντομινίκ και τη γιαγιά τους Ζιζέλ, ζητώντας από τον πρώτο να τους αγοράσει ένα παιχνίδι.

«Εκείνος τους απάντησε: “Θα χαρώ πολύ να σας το αγοράσω αν ποζάρετε γυμνές για μένα”» είπε η ίδια. «Η αστυνομία βρήκε επίσης φωτογραφίες μου, γυμνή στο ντους. Ήταν ένα πραγματικό σοκ» αποκάλυψε η γυναίκα.

Νωρίτερα, η κόρη των Πελικό, Καρολίν Νταριάν (Πεϊρονέτ, το πραγματικό όνομά της που αποκαλύπτεται τώρα), τον χαρακτήρισε έναν από τους χειρότερους σεξουαλικούς θηρευτές των τελευταίων δύο δεκαετιών, καθώς αποκάλυψε την κακοποίηση που της προκάλεσε.

Η κατάθεση της νύφης των Πελικό © Χ

«Βρίσκομαι εδώ ως παιδί και κόρη του βασικού κατηγορούμενου και ως θύμα μιας αβάσταχτης θηριωδίας. «Στις 8.25 μ.μ. της 2ας Νοεμβρίου 2020, η οικογένειά μου άλλαξε. Πριν από αυτό ήμασταν μια ενωμένη οικογένεια. Αγαπούσα τον πατέρα μου. Τον γνώρισα ως έναν στοργικό, διακριτικό άνθρωπο που ήταν στοργικός πατέρας χωρίς καμία υποψία ανάρμοστης ματιάς ή ανεπιθύμητου αγγίγματος. Αυτό που μας συμβαίνει μας έχει χτυπήσει σαν κατακλυσμός. Όταν μου είχε τηλεφωνήσει η μητέρα μου για να μου πει ότι υπήρχε πρόβλημα με τον πατέρα μου, φαντάστηκα ότι βρίσκεται στην εντατική, ότι πεθαίνει. Όχι ότι τη νάρκωνε για χρόνια, κουβαλώντας αγνώστους να τη βιάζουν στο ίδιο της το κρεβάτι. Έχασα εντελώς τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ευτυχώς ο σύζυγός μου [Pierre] ήταν εκεί και ο εξάχρονος γιος μου επίσης. Τον πήραμε μακριά για να μην ακούσει τις κραυγές μου», είπε σε κατάσταση συντριβής η κόρη του βασικού κατηγορουμένου.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες η Πεϊρονέτ είχε πληροφορηθεί ότι ο πατέρας της νάρκωνε και φωτογράφιζε γυμνή και την ίδια. Όταν αναρωτήθηκε φωναχτά μέσα στη δικαστική αίθουσα «τι κάνεις όταν ο πατέρας σου είναι ένα από τα χειρότερα σεξουαλικά αρπακτικά των τελευταίων 20 ετών, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι με νάρκωσε», ο δικαστής Ροζέρ Αρατά της απάντησε χαρακτηριστικά: «Κυρία μου, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, αλλά αυτή η δίκη πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλους μας».

Στο μεταξύ, από χθες νομικοί και δημοσιογράφοι εστιάζουν σε μία σημαντική λεπτομέρεια που ειπώθηκε από τη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της και αυτή αφορά στην αποκάλυψη εκ μέρους της ότι μετά από 14 χρόνια γάμου είχε απατήσει τον άνδρα της με μία σύντομη εφήμερη σχέση, την οποία ωστόσο δεν του απέκρυψε.

Μετά από αυτήν την κρίση στη σχέση τους, εκείνος τη συγχώρησε και ο γάμος τους επανήλθε ακόμα πιο δυνατός, όπως και η μεταξύ τους σχέση, όπως ανέφερε η Πελικό. Βέβαια, μάλλον αυτό δεν συνέβη ποτέ και κάποιοι βλέπουν τώρα ότι ο Ντομινίκ Πελικό πέρα από τον εθισμό του στην ηδονοβλεψία απλώς ήθελε να εκδικηθεί με κάθε πιθανό τρόπο τη σύζυγό του και τελικά όχι μόνο δεν της συγχώρεσε ποτέ την απιστία, αλλά την τιμώρησε με τον πιο φρικτό τρόπο.

«Είχαμε μια υπέροχη ζωή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό», κατέληξε η Πελικό, ντυμένη με ένα πορτοκαλί φόρεμα, λευκό σακάκι και το κεφάλι της ψηλά.

Με στοιχεία από ladépêche.fr