Κοσμος

Ισραήλ: Μόλις 70 οι ζωντανοί όμηροι της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφο της Bild

«Δεν υπάρχει συμφωνία στα σκαριά για κατάπαυση πυρός», δήλωσε ο Νετανιάχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
διαδηλωτες
Διαδηλωτές υποστηρίζουν τις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων στο Τελ Αβίβ © ΕΡΑ/ABIR SULTAN

Ισραήλ: Μόλις 70 οι ζωντανοί όμηροι, σύμφωνα με έγγραφο της Bild

Μόλις 70 είναι οι ζωντανοί όμηροι , ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι είναι πολύ περισσότεροι σύμφωνα με εγχειρίδιο της Χαμάς που έχει στα χέρια της η γερμανική BIld.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να εξακολουθούν να πιέζουν για λύση και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να διαμηνύει ότι η λύση είναι ακόμα μακριά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ERTNews.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3z0yrz3g63l)

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από τη Τζενίν

Μετά από δέκα ημέρες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από τη Τζενίν, καθώς ολοκλήρωσε την επιχείρησή του εναντίον πυρήνων εξτρεμιστών. Όπως αναφέρει ο στρατός, οι εν λόγω ετοίμαζαν επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ. Η είδηση μεταδόθηκε από Παλαιστινιακά Μέσα.

Χθες βράδυ (5/9) το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση 36 εξτρεμιστών στη Δυτική Όχθη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, από την Αϊτή όπου βρίσκεται, άφησε να νοηθεί ότι οι διαμεσολαβητές θα παρουσιάσουν μια επικαιροποιημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός στο Ισραήλ και τη Χαμάς εντός των επομένων ημερών.

Αυτό μάλιστα εν μέσω αναφορών ότι η πρόταση θα έχει τη μορφή του “Τake it or leave it ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει περιθώριο αλλαγών. Ο Μπλίνκεν επανέλαβε πάντως ότι το 90% της πρότασης έχει γίνει αποδεκτό.

Την ίδια ώρα, και σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ο Βενιαμίν Νετανιάχου αποκάλεσε σκωπτικά «ακριβώς ανακριβές» το μήνυμα που στέλνει η Ουάσιγκτον για ενδεχόμενο συμφωνίας. «Δεν υπάρχει συμφωνία στα σκαριά», δήλωσε ο Νετανιάχου στο Fox News. «Δυστυχώς, δεν είναι κοντά».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ μετέβη στη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία όπου συζήτησε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και αναμένεται στο Ισραήλ και στις Παλαιστινιακές Περιοχές για να πιέσει για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων στη Γάζα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.