Κοσμος

«Υπόθεση Φριτσλ» στην Πολωνία: Γυναίκα θύμα συστηματικου βιασμού σε αχυρώνα επί τέσσερα χρόνια

ΟυΔεν υπήρχε καμία πρόσβαση νερό, φαγητό και προϊόντα υγιεινής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός: Γυναίκα όμηρος σε αχυρώνα στην Πολωνία 

Μια γυναίκα κρατήθηκε αιχμάλωτη, βασανίστηκε και έπεσε θύμα βιασμού συστηματικά σε έναν αχυρώνα επί τέσσερα χρόνια από έναν άνδρα που ονομάστηκε «ο Γιόζεφ Φρίτσλ της Πολωνίας».

Το θύμα γνώρισε τον άνδρα σε ιστότοπο γνωριμιών το 2019 και πήγε να τον επισκεφθεί στο μικρό χωριό του κοντά στο Glogow, στη δυτική Πολωνία. Στη συνέχεια φέρεται να φυλακίστηκε σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα για πάνω από τέσσερα χρόνια, να ξυλοκοπείται τακτικά, να πέφτει θύμα βιασμού αι αργότερα να μένει έγκυος μόλις τέσσερα μέτρα μακριά από τους γείτονες του υπόπτου, αναφέρει ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος myGlogow.

Ο 35χρονος ο οποίος περιγράφηκε από τους ντόπιους ως «μοναχικός», συνελήφθη αυτή την εβδομάδα και τώρα αντιμετωπίζει έως και 25 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ψυχικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης.

Στο πέτρινο δωμάτιο με το λιθόκτιστο παράθυρο όπου συνήθιζαν να φιλοξενούνται τα ζώα, οι εισαγγελείς λένε ότι το θύμα δεν είχε πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, τουαλέτα ή προϊόντα υγιεινής. Το θύμα αποκάλυψε ότι όταν δεν ανταποκρινόταν στις σεξουαλικές του προσδοκίες, την χτυπούσε, την άφηνε νηστική και την βασάνιζε.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, φέρεται να έμεινε έγκυος από τον άνδρα και να μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Nowa Sol για να γεννήσει και στη συνέχεια να εξαναγκάστηκε να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

«Δεν μπορούσα να πω στους γιατρούς την αλήθεια, φοβόμουν και με απείλησε ότι αν παραπονεθώ, θα γινόταν ακόμη χειρότερα», δήλωσε το θύμα.

Η υπόθεση απηχεί εκείνη ενός από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Αυστρίας, του Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε ένα μπουντρούμι κάτω από το σπίτι του, κάνοντας μαζί της επτά παιδιά.

Πηγή: Telegraph