Κοσμος

Ζιζέλ Πελικό: «Δεν με λυπήθηκε κανείς, ενώ γνώριζαν ότι κινδύνευα» - Ο οροθετικός βιαστής

Ανατριχίλα σε κάθε κατάθεση στη δίκη της Μεζάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κατάθεση της Πελικό και ο οροθετικός βιαστής

Δεν υπάρχει μέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη των υποθέσεων απανωτών βιασμών της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό, βιασμών που οργανώθηκαν από τον σύζυγό της Ντομινίκ, που οι Γάλλοι να μην αγανακτούν με όσα βγαίνουν στο φως. Όσα έρχονται στο φως, μέρα με τη μέρα, στην πιο συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που έχει ζήσει η Γαλλία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της απανθρωπιάς και της διαστροφής τόσο του διοργανωτή των βιασμών της συζύγου του, όσο και των τεράτων που συμμετείχαν σε αυτήν την κόλαση. Και ενώ σήμερα ήταν η σειρά της Καρολίν Νταριάν να καταθέσει, της κόρης της Πελικό, ειδικοί και δημοσιογράφοι συνέρχονται αποσβολωμένοι από την αποκάλυψή της ότι ένας από τους βιαστές της Πελικό ήταν οροθετικός και είχε κακοποιήσει τη γυναίκα πάνω από 6 φορές.

Σύμφωνα με τη Sun, η Ζιζέλ μοιράστηκε με το δικαστήριο μια συγκλονιστική δήλωση: «Η ζωή μου βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σταμάτησε κανείς τους. Είμαι τυχερή που δεν κόλλησα την ασθένεια. Αλλά ούτε μια φορά ο κ. Πελικό δεν είπε στον εαυτό του: ‘Το παράκανα’. Δεν έδειξε κανέναν οίκτο, κανέναν απολύτως οίκτο».

Καθώς συνεχιζόταν η διαδικασία, ο δικαστής διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «And I Stopped Calling You Daddy», (μτφρ.: «Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά») που έγραψε η κόρη της Ζιζέλ, Καρολίν Νταριάν, σήμερα 40χρονη μητέρα. Στο βιβλίο, η Καρολίν υποστηρίζει ότι ο Ντομινίκ ενθάρρυνε τους επιτιθέμενους στη μητέρα της να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Η Ζιζέλ, στην κατάθεσή της, αφηγήθηκε ότι βίωσε απώλεια μνήμης δύο φορές το 2011 και το 2013, γεγονός που την έκανε να φοβάται ότι είχε Αλτσχάιμερ. Μια φορά αστειευόμενη ρώτησε τον Ντομινίκ αν την νάρκωνε, στην οποία εκείνος φέρεται να «ξέσπασε σε κλάματα» και να απάντησε: «Πιστεύεις πραγματικά ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό;».

Ο Ντομινίκ Πελικό μάλιστα συνόδευσε τη Ζιζέλ σε μια επίσκεψη σε γιατρό σχετικά με τις ανησυχίες της για το Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, ο γιατρός πρότεινε ότι μπορεί να είχε πάθει «εγκεφαλική κρίση» και όχι Αλτσχάιμερ.

Με πληροφορίες από The Daily Guardian, Sun