Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Αν εκλεγώ θα διορίσω τον Έλον Μασκ - «Ανυπομονώ», απάντησε ο δισεκατομμυριούχος

Για ποια θέση προορίζεται ο ιδιοκτήτης του «Χ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αν επανεκλεγεί θα συγκροτήσει επιτροπή αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου με τον Έλον Μασκ επικεφαλής © ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS,ALLISON DINNER

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη θέση για την οποία προορίζει τον Έλον Μασκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ με το ρεπουμπλικανικό κόμμα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αν επανεκλεγεί θα συγκροτήσει μια επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου, προσθέτοντας πως ο Έλον Μασκ, που είχε εισηγηθεί την ίδρυσή της, συμφώνησε να τεθεί επικεφαλής της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε ομιλία που παραχώρησε σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη. Η Wall Street Journal είχε δημοσιεύσει πρώτη, νωρίτερα σήμερα, ότι ο Τραμπ θα στήριζε δημόσια τη συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής.

Τραμπ: Θα μου άρεσε μια επιτροπή αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου

Ο πρώην πρόεδρος συζητούσε με στελέχη του επιτελείου του εδώ και εβδομάδες επί της ιδέας συγκρότησης μιας επιτροπής που θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, τόνισαν άνθρωποι με γνώση αυτών των συνομιλιών.

Σήμερα, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που υποστήριξε δημόσια την ιδέα, την οποία έχει προτείνει ο Μασκ, μεγάλος δωρητής και εξέχων υποστηρικτής του μεγιστάνα για επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Μασκ στις 13 Αυγούστου, ο Τραμπ είπε ότι θα «του άρεσε» μια επιτροπή αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, χωρίς όμως να ανακοινώσει επισήμως ότι θα συγκροτήσει μια τέτοια επιτροπή αν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μασκ είχε δηλώσει σε ένα podcast της 19ης Αυγούστου ότι είχε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο για το ζήτημα αυτό και ότι θα ενδιαφερόταν να έχει ρόλο σε μια τέτοια επιτροπή.

Η επιτροπή θα διενεργεί «έναν πλήρη οικονομικό έλεγχο και έλεγχο απόδοσης ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» και θα κάνει «συστάσεις για δραστικές μεταρρυθμιστές», σύμφωνα με την Wall Street Journal, που είχε γνώση της ομιλίας Τραμπ.

Trump plans to implement Government Efficiency Commission with Elon Musk

«Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική», έγραψε ο Μασκ στο «X»

Ο Μασκ είχε επαναλάβει νωρίτερα σήμερα ότι είναι ανοιχτός στο να είναι μέλος αυτής της επιτροπής. «Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική αν παρουσιαστεί η ευκαιρία», έγραψε ο Μασκ στο X.

Ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Μπράιαν Χιουζ, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους πριν από την ομιλία, τόνισε ότι ο Τραμπ θα συνεργαστεί με τον Μασκ για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Elon Musk "I talked to Trump about a Government Efficiency Commission"

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.