Κοσμος

Τζ. Φ. Κένεντι: Σε δημοπρασία βγαίνει σπάνιο βίντεο από την δολοφονία του μετά από 60 χρόνια

Η ταινία οκτώ λεπτών δείχνει τις προσπάθειες να σωθεί ο πρόεδρος και η σύζυγός του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζ. Φ. Κένεντι: Σε δημοπρασία βγαίνει σπάνιο βίντεο από την δολοφονία του μετά από 60 χρόνια

Σπάνια πλάνα από την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, του πρώην αμερικανού προέδρου, είδαν το φως της δημοσιότητας. Το υλικό βρισκόταν κρυμμένο σε ένα παλιό κιβώτιο γάλακτος για περισσότερα από 60 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η ταινία οκτώ λεπτών δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθεί ο πρόεδρος και η σύζυγός του τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του στο Ντάλας τον Νοέμβριο του 1963.

Το ροζ σακάκι της Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι είναι ξεκάθαρα ορατό στο νέο βίντεο, το οποίο δείχνει τον πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών Κλιντ Χιλ να χρησιμοποιεί το σώμα του ως ανθρώπινη ασπίδα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν, καθώς επιταχύνει προς το Νοσοκομείο Parkland.

Η ταινία θα βγει σε δημοπρασία στις 28 Σεπτεμβρίου και ανακαλύφθηκε από τον εγγονό οδηγού φορτηγού στο Ντάλας που την κινηματογράφησε.

Το εύρημα είναι «κάτι το συναισθηματικό για μένα γιατί ξέρω τι έχει συμβεί», είπε ο Hill, τώρα 92 ετών, στο περιοδικό People. «Ξέρω ότι αυτό που βλέπω σε εκείνη την ταινία είναι ένας νεκρός πρόεδρος».