Κοσμος

«Famagusta»: Η Τουρκία κυκλοφορεί δικό της ντοκιμαντέρ για την εισβολή στην Κύπρο

Συνεχίζεται η «κόντρα» από την Άγκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Famagusta»: Η Τουρκία κυκλοφορεί δικό της ντοκιμαντέρ για την εισβολή στην Κύπρο
Η Τουρκία κατηγορεί το ελληνικό σίριαλ «Famagusta» πως «δείχνει ασέβεια στους Τουρκοκύπριους» © Χ/MegaTvOfficial

Η Άγκυρα καλεί τον κόσμο να δει τις δικές της «αλήθειες» στην Κύπρο, μετά την προβολή του «Famagusta» στο Netflix

Η προβολή της σειράς «Famagusta» από το Netflix για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην Άγκυρα.

Αυτή τη φορά, σειρά πήρε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλεί, με ανάρτησή του στο Twitter, ολόκληρο τον κόσμο να δει το ντοκιμαντέρ που έχει φτιάξει το ίδιο για την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο.

Τουρκία: Δεν εγκρίνουμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε την προβολή του «Famagusta» στο Netflix

Το υπουργείο κατηγορεί το ελληνικό σίριαλ πως «δείχνει ασέβεια στους Τουρκοκύπριους» που «σφαγιάστηκαν από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες» και προβάλει το δικό του «ισχυρό φιλμ» που παρουσιάζει την «αλήθεια» των Τούρκων για όσα συνέβησαν στη Μεγαλόνησο.

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει βαθιά ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν ανελέητα από τους Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το "Ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο" που παρήγαγε το Υπουργείο μας. Αυτή η δυνατή ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες για το τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες» αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου.

Την Τετάρτη, ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Hüseyin Yayman έκανε λόγο για προπαγάνδα της ελληνικής πλευράς στη σειρά «Famagusta», όσον αφορά στην τουρκική εισβολή.

«Δεν εγκρίνουμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε την προβολή της σειράς στο Netflix. Είναι μία από τις πλατφόρμες με τους περισσότερους συνδρομητές στην Τουρκία. Είναι επίσης μέσα στις 10 κορυφαίες στον κόσμο. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι ευαισθησίες του έθνους μας και θα υπάρξει λύση», τόνισε.

Ο Τούρκος πολιτικός ανακοίνωσε ότι όταν ανοίξει το κοινοβούλιο, θα καλέσουν στην επιτροπή τον εκπρόσωπο του Netflix στην Τουρκία «και θα μιλήσουμε τουλάχιστον για το πώς θα ακολουθήσουμε έναν οδικό χάρτη».

 «Ποτέ δεν θα εγκρίνουμε να στρέψει άδικα η ελληνοκυπριακή πλευρά το Κυπριακό προς άλλη κατεύθυνση μέσω μιας σουρεαλιστικής σειράς, αποσυνδεδεμένης από την πραγματικότητα και να το κατευθύνει με μια επιχείρηση προπαγάνδας. Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» ανέφερε.

Ο Yayman κάλεσε την τουρκική βιομηχανία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών να εξηγήσει την υπόθεση της Κύπρου στον κόσμο, την Ευρώπη και την ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας ότι έχει την κρατική υποστήριξη. «Όπως αυτοί κάνουν προπαγάνδα για τον άδικο σκοπό τους, φτιάνουν σειρές, ταινίες και κάνουν προπαγάνδα μέσω αυτών, εμείς δεν το χρειαζόμαστε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3xqre132ysh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.