Κοσμος

Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος ανασχηματισμός εν καιρώ πολέμου - 7 οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση

Το πλάνο του Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος ανασχηματισμός εν καιρώ πολέμου
Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος ανασχηματισμός εν καιρώ πολέμου © SERGEY DOLZHENKO/ EPA

Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος ανασχηματισμός εν καιρώ πολέμου - Το πλάνο του Ζελένσκι

Σε εκτεταμένο ανασχηματισμό της ουκρανικής κυβέρνησης προχωράει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έπειτα από μία νύχτα κατά την οποία το Κίεβο και το Λβιβ δέχθηκαν ένα ακόμη κύμα ρωσικών εναέριων επιθέσεων, ξεκίνησε στην Ουκρανία την Τετάρτη ο μεγαλύτερος ανασχηματισμός της κυβέρνησης από την έναρξη της ρωσικής εισβολής», παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε εξαγγείλει ήδη από τον Ιούνιο εκτεταμένες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

What's behind Ukraine's biggest government reshuffle since Russia's invasion ? | DW News

Ουκρανία: Τι ακολουθεί μετά την παραίτηση Κουλέμπα

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η αίτηση παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος διατελεί επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας από το 2020 και, πέραν του Ζελένσκι, αποτελεί τον σημαντικότερο και πλέον γνωστό εκπρόσωπο της χώρας, ιδίως σε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή τα κράτη της G7. Σύμφωνα με το Bloomberg πιθανός διάδοχος του Κουλέμπα φέρεται να είναι ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του, ο Άντρι Σίμπιχα».

Όπως αναφέρει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, «έξι υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους, […] ενώ εκπρόσωπος του Ζελένσκι είχε επιβεβαιώσει ήδη την Τρίτη (03/09) πως θα υπάρξουν αλλαγές στις μισές περίπου θέσεις του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. […] Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό ορισμένοι υπουργοί να μην αποχωρήσουν εντελώς, αλλά να βρεθούν απλώς σε κάποια άλλη θέση».

Πάντως η Handelsblatt εκτιμά ότι «το χρονικό σημείο του ανασχηματισμού προκαλεί έκπληξη, καθώς βρισκόμαστε σε μία συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τις επιθέσεις τόσο ενάντια στις μη στρατιωτικές υποδομές όσο και εναντίον του ουκρανικού πληθυσμού».

Πηγή: DW

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.