Κοσμος

Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο - Νεκρός ο δράστης

Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μόναχο: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Νεκρός ο ένοπλος δράστης - Πώς έγινε το περιστατικό

Πληροφορίες για περιστατικό πυροβολισμών έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο μεταδίδουν τα τελευταία λεπτά γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ύποπτος δέχθηκε πυρά από την Αστυνομία στο Μόναχο, αφού άνοιξε πυρ στην περιοχή. Παραμένει ασαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία. Όπως μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung, στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο.

Το περιστατικό συμπίπτει με τη σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

Πώς έγινε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Μόναχο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν σοβαρά τον δράστη, ο οποίος αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν. Γερμανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς.