Κοσμος

Γιατί ο «άνδρας με τα χίλια παιδιά» προσέφυγε κατά του Netflix

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τη ζωή του και ο αριθμός των παιδιών που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι απέκτησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί ο «άνδρας με τα χίλια παιδιά» προσέφυγε κατά του Netflix
Γιατί ο «άνδρας με τα χίλια παιδιά» προσέφυγε κατά του Netflix © Youtube/Screenshot

Ο «άνδρας με τα χίλια παιδιά» προσέφυγε κατά του Netflix - Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τη ζωή του και ο αριθμός των παιδιών που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι απέκτησε

Ο Ολλανδός «υπερδωρητής», που ισχυρίζεται ότι απέκτησε 550 παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος, απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της πλατφόρμας Netflix για το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ της οποίας, το «Ο άνδρας με τα χίλια παιδιά», το οποίο χαρακτηρίζει «εντυπωσιοθηρικό».

Ο Τζόναθαν Μέιγερ, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, είπε την Τρίτη στη δημόσια τηλεόραση NPO1 ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βασίστηκε σε ακριβή στοιχεία. Το ντοκιμαντέρ λέει ότι ο 43χρονος δωρητής έχει αποκτήσει έως και 3.000 παιδιά, αριθμό τον οποίο αμφισβητεί ο ίδιος. «Τα 550 είναι ο αριθμός που γνωρίζω μετά βεβαιότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες», ανέφερε.

«Για αυτόν τον λόγο προσφεύγω στη δικαιοσύνη, για να πολεμήσω τα ψέματα» και να αποσυρθεί το ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα, πρόσθεσε.

The Man with 1000 Kids | Official Trailer | Netflix

Μέιγερ: Υποστηρίζει ότι το ντοκιμαντέρ του Netflix τον παρουσιάζει κακοπροαίρετο

Πέρυσι, δικαστήριο απαγόρευσε στον Μέιγερ να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα. Οι κατευθυντήριες οδηγίες των ολλανδικών κλινικών θέτουν όριο τα 25 παιδιά ανά δωρητή, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μελλοντικής αιμομιξίας και να αποφευχθούν τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών που θα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο «Υπερδωρητής» σκόπιμα παραπλάνησε τους μελλοντικούς γονείς για τον αριθμό των παιδιών που έχει ήδη αποκτήσει στο παρελθόν και αυτό θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά.

Ο Μέιγερ υποστήριξε ότι το ντοκιμαντέρ τον παρουσιάζει κακοπροαίρετο και ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους «τα οποία σύρθηκαν σε μια εντυπωσιοθηρική ταινία που τους προκαλεί ζημιά, επειδή τα αναγνωρίζουν στον δρόμο», όπως είπε.

Jonathan Meijer aka The Man with 1000 Kids on Why He Started Donating Sperm in 2007 (Part 1)

Ο Μέιγερ λέει ότι σταμάτησε τις δωρεές σπέρματος το 2019, αλλά κάνει κάποιες εξαιρέσεις για τις οικογένειες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδί με δικό του σπέρμα και θέλουν ένα δεύτερο ή και τρίτο. Προσφεύγοντας κατά της πλατφόρμα θέλει «να προστατεύσει τα παιδία από την πρόθεση των μέσων ενημέρωσης να τα μετατρέψουν σε θέαμα», υποστήριξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων
Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων και οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την καταπολέμηση αυτού του παράνομου εμπορίου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.