Κοσμος

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία χρειάζεται νέα ενέργεια» - Αποπέμφθηκαν οι περισσότεροι υπουργοί που υπέβαλαν παραίτηση

«Ένας μεγάλος ανασχηματισμός αναμενόταν πολύ καιρό πριν», δήλωσε Ουκρανός βουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © ΕΡΑ/MAXYM MARUSENKO

Η Ουκρανία χρειάζεται νέα ενέργεια δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον προωθούμενο ανασχηματισμό - Χειροκροτήματα για έναν από τους αποπεμφθέντες

«Η Ουκρανία χρειάζεται νέα ενέργεια», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον προωθούμενο ανασχηματισμό εν μέσω κύματος καρατομήσεων στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας στο Κίεβο, καθώς οι περισσότεροι υπουργοί που υπέβαλαν παραιτήσεις αποπέμφθηκαν με την έγκριση του κοινοβουλίου (Ράντα) το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3xb4hexk7dd)

Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμιτρό Κουλέμπα

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας Ρουσλάν Στεφαντσούκ ανέφερε ότι ο Ντμίτρο Κουλέμπα έχει ήδη υποβάλει την επιστολή παραίτησής του. Πρόσθεσε ότι η παραίτηση απερχόμενου ΥΠΕΞ θα «εξεταστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της ολομέλειας», αλλά δεν έδωσε ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα:

Ο Ντένις Μαλιούσκα αποπέμφθηκε από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ νομοθέτες τον χειροκροτούσαν θερμά.

Ο Ρουσλάν Στρίλετς απομακρύνθηκε από τη θέση του Υπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Η  Όλχα Στεφανίσινα αποπέμφθηκε από τη θέση της Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ένταξη.

Η Ιρίνα Βερεσούκ παραμένει στη θέση της υπουργού για την επανένταξη των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας, καθώς δεν εγκρίθηκε η απομάκρυνσή της.

Ο Αλεξάντερ Καμίσιν, Υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανιών, επίσης καρατομήθηκε.

«Ένας μεγάλος ανασχηματισμός αναμενόταν πολύ καιρό πριν»

Προωθώντας «ευρύ ανασχηματισμό», όπως χαρακτηρίζεται στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας φαίνεται ότι καρατομεί υπουργούς και στελέχη κρατικών φορέων, είτε για λόγους διαφθοράς, είτε επειδή δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, είτε, όπως λένε οι αντίπαλοί του, ως «εξιλαστήρια θύματα» και «αποδιοπομπαίους τράγους», όποτε η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει κοινωνικοπολιτικά και στρατιωτικά προβλήματα.

Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και ένας σημαντικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης «αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό» ενόψει δύσκολων λίγων μηνών για την Ουκρανία, σχολίασε βουλευτής στην εφημερίδα Kyiv Independent. Την Τρίτη, ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του, Ροστισλάβ Σούρμα.

«Είναι ένας μεγάλος ανασχηματισμός. Αναμενόταν πολύ καιρό πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολεξάντρ Μερέζκο, Ουκρανός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου. «Μπροστά μας έχουμε δύσκολες στιγμές, ένα δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα. Ίσως αυτός ο ανασχηματισμός σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη νέα περίοδο προκλήσεων για την Ουκρανία» σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων
Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων και οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την καταπολέμηση αυτού του παράνομου εμπορίου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.