Κοσμος

Αιματηρή συμπλοκή στο Μιλάνο: Νεκρός ο Αντόνιο Μπελόκο, κληρονόμος της μαφίας της Καλαβρίας

Φόβοι για έκρηξη βίας στο Μιλάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αιματηρή συμπλοκή στο Μιλάνο: Νεκρός ο Αντόνιο Μπελόκο κληρονόμος, της μαφίας της Καλαβρίας
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/ANGELO CARCONI

Μιλάνο: Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία - Φόβοι για έκρηξη βίας

Για δολοφονία που απειλεί να πυροδοτήσει έκρηξη βίας μεταξύ στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος, προειδοποιεί ο ιταλικός Τύπος, σχετικά με τη συμπλοκή που έγινε στα ανατολικά του Μιλάνου το πρωί της Τετάρτης, καθώς πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από αίθουσα πυγμαχίας – στέκι των οπαδών της Ίντερ αλλά και των νεοφασιστών της Casa Pound.

Όπως αναφέρει το Il Messagero, στον καυγά στο Μιλάνο ενεπλάκησαν το ηγετικό μέλος των οπαδών της Ίντερ, ο Αντρέα Μπερέτα με τον κληρονόμο της φατρίας Ροζάρνο της μαφίας της Καλαβρίας, τον Αντόνιο Μπελόκο.

Αιματηρή συμπλοκή στο Μιλάνο: Νεκρός ο Αντόνιο Μπελόκο κληρονόμος, της μαφίας της Καλαβρίας

Τα πράγματα όμως πολύ γρήγορα ξέφυγαν. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από αίθουσα πυγμαχίας.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν μέσα σε ένα αμάξι για να συζητήσουν για δουλείες όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και εκεί ήρθε η αντιδικία μεταξύ των δύο.

Ο καυγάς συνεχίστηκε και ο Μπελέκο πυροβόλησε τον Μπερέτα, ίσως για προειδοποίηση, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport. Ωστόσο, ο Μπερέτα αντέδρασε και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Η ιταλική αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο, μαζί με άλλα μέλη της Curva Nord (των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ) για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί και το ασθενοφόρο που – με τη συνοδεία της αστυνομίας – μετέφερε τον Μπερέτα στο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός έφερε τραύματα από μαχαίρι και ο 49χρονος έχει τραυματιστεί από σφαίρα. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διευκρινιστούν τα κίνητρα ενώ διευκρινίζεται ήδη ότι ο καυγάς δεν σχετίζεται με ποδοσφαιρικά ζητήματα, παρά την εμπλοκή οπαδών της Ίντερ.

Λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία σήμερα το πρωί, ο Μπερέτα και ο Μπελόκο έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο 5χ5, σε μια πρόκληση μεταξύ φίλων. Αυτό μαρτυρά μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ο Φερντίκο, ένας από τους ηγέτες των ultras της Ίντερ, χθες το βράδυ: μια κανονική φωτογραφία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα πέντε εναντίον πέντε μεταξύ φίλων, ένα «ντέρμπι» μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Μίλαν.

Ποιος ήταν ο Αντόνιο Μπελόκο

Ο Μπελόκο θεωρούνταν ο κληρονόμος της ομώνυμης οικογένειας «ντρανγκέτα», με έδρα το Rosarno (Reggio Calabria). Ήταν εγγονός του ιστορικού αφεντικού και γιος του Τζούλιο Μπελόκο, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οργανωμένο έγκλημα. Η άφιξή του, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην διοίκηση δημιούργησε τριβές που θα μπορούσαν να είναι η βάση της διαμάχης που σήμερα το πρωί κατέληξε πρώτα στον τραυματισμό του Μπερέτα και στη συνέχεια στη δολοφονία του, αναφέρει η Il Messagero.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων
Εύκολα Ανιχνεύσιμοι: Η καμπάνια κατά της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων και οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την καταπολέμηση αυτού του παράνομου εμπορίου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.