Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Και η κόρη θύμα του πατέρα που οργάνωσε τους βιασμούς της συζύγου του

Ναυτία, εμετός και αποχωρήσεις από την αίθουσα του δικαστηρίου στη Γαλλία

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η συγγραφέας Καρολίν Νταριάν δεν άντεξε την ανάγνωση της έκθεσης - Η κατάθεση του αστυνομικού και όσα βλέπουν τώρα το φως για τη φρίκη που ζούσαν οι δύο γυναίκες

Απολύτως μουδιασμένη η γαλλική κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης για τους απανωτούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, με διοργανωτή τον ίδιο της τον σύζυγο, Ντομινίκ Π., ο οποίος τη νάρκωνε για μία δεκαετία, προσκαλώντας άνδρες στο σπίτι για να τη βιάσουν.

Σε μία δίκη, η οποία διεξάγεται ανοιχτά, κατόπιν απαίτησης της επιζώσας των βιασμών, Ζιζέλ Πελικό, αποκαλύπτεται πλέον το μέγεθος της διαστροφής και της φρίκης του πατέρα της οικογένειας, καθώς και η κόρη του Καρολίν Νταριάν υπήρξε θύμα των αρρωστημένων του ορέξεων.

Η Νταριάν αναμένεται να καταθέσει αναλυτικά την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, μόλις τη δεύτερη ημέρα της δίκης, η νεαρή γυναίκα αποχώρησε σε άθλια κατάσταση από τη δικαστική αίθουσα και εξαιτίας όλων αυτών που έρχονται πλέον στο φως.

Όλο και περισσότερο σκοτάδι και φρίκη στην υπόθεση Πελικό

Συγκεκριμένα, η Καρολίν Νταριάν η οποία είναι και η συγγραφέας του βιβλίου «Et j'ai cessé de t'appeler papa» (μτφρ: «Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά» που εκδόθηκε το 2022, επρόκειτο να εξεταστεί αμέσως μετά τη μητέρα της, Ντομινίκ. Όμως, η κοπέλα δεν άντεξε περισσότερο από 20 λεπτά και μετά την έναρξη της ανάγνωσης της έκθεσης.

Ήταν ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse, Ροζέρ Αρατά, που εξήγησε ότι η Giselle Pélicot δεν ήταν το μοναδικό θύμα του συζύγου της και πατέρα της Καρολίν. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, στον υπολογιστή του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν επεξεργασμένες φωτογραφίες της γυμνής του κόρης. Τα συγκεκριμένα αποτρόπαια ευρήματα βρίσκονταν σε φάκελο στον υπολογιστή του με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή».

Η Νταριάν, η οποία ένιωσε ναυτία και για αρκετή ώρα προσπαθούσε να συγκρατήσει τους λυγμούς της, αποχώρησε από την αίθουσα όταν αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας της νάρκωνε και την ίδια με το «χάπι του βιασμού», και στη συνέχεια τη φωτογράφιζε γυμνή και διοχέτευε τις φωτογραφίες της ως πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τους γάλλους κατήγορους, ο 71χρονος Ντομινίκ Π. Για περισσότερο από μία δεκαετία νάρκωνε γυναίκα και κόρη και χρησιμοποιούσε εν συνεχεία τις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να απευθύνει κάλεσμα βιασμού.

Οι οδηγίες του Πελικό προς τους βιαστές της γυναίκας του

Σοκαριστικές ήταν επίσης οι λεπτομέρειες που είδαν το φως για τους κανόνες που έθετε ο Ντομινίκ Π., προς τους βιαστές της γυναίκας του, καθώς τους απαγόρευε να χρησιμοποιούν άρωμα ή οποιαδήποτε κολώνια, να καπνίζουν, ενώ τους επέβαλλε να είναι πάντα πλυμένοι, με κομμένα νύχια και εξαιρετικά προσεκτικοί, κάτι που πείθει κάποιους εκ των κατηγόρων για το γεγονός ότι οι βιαστές ήταν ενήμεροι για το ότι η επιζώσα ήταν αναίσθητη και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει σε αυτό που της συνέβαινε, πόσω μάλλον να δώσει τη συναίνεσή της.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από την ανατριχιαστική κατάθεση του επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Αβινιόν, Ζερεμί Μπος Πλατιέρ, ο οποίος με σχολαστική σαφήνεια περιέγραψε το πρωτόκολλο των βιασμών της Ζιζέλ και τις αυστηρές οδηγίες του Ντομινίκ προς τους βιαστές της για να μην την ξυπνήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζιζέλ Πελικό, εν αντιθέσει με την κόρη της, η οποία δεν άντεξε στην ανάγνωση της σχετικής έκθεσης, παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας απολύτως ψύχραιμη και ανέκφραστη, έχοντας δώσει ωστόσο σαφή εντολή στους δικηγόρους της για πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την ειδησεογραφική κάλυψη της πρωτοφανούς στα χρονικά υπόθεσης.

Η κατάθεση του αστυνομικού που συγκλόνισε την αίθουσα

Οι ίδιοι δικηγόροι, όπως καταγράφεται στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, εμφανίζονται κατηγορηματικοί αναφορικά με τα όσα θα αποκαλυφθούν στους επόμενους μήνες και αναφορικά με τη δράση και την οργάνωση όλης αυτής της φρίκης από την πλευρά του ηλικιωμένου Ντομινίκ Π.

Βέβαια, η στιγμή που πάγωσε το δικαστήριο ήταν όταν η κόρη του συνταξιούχου επέστρεψε στη δικαστική αίθουσα και γύρισε να κοιτάξει στον γυάλινο κλωβό που κρατούνται τόσο τον πατέρα της όσο και τους κατηγορούμενους. Κατά τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης κανείς δεν τόλμησε να την κοιτάξει στα μάτια, ενώ η ίδια αποκαλεί πλέον τον πατέρα της ως «γεννήτορα». Για τον ίδιο, η δικηγόρος του Béatrice Zavarro, ανέφερε στους δημοσιογράφους την πρώτη μέρα της δίκης, ότι ο πελάτης της «ντρέπεται για όσα ασυγχώρητα έχει κάνει», καθώς και ότι οι εγκληματικές του πράξεις ήταν «μια μορφής εθισμού». Καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει την ενοχή του, πλέον αναμένονται οι αναλυτικές καταθέσεις τόσο της Ζιζέλ Πελικό όσο και της Καρολίν Νταριάν για να ρίξουν φως στην πλέον απεχθή υπόθεση βιασμών στα γαλλικά χρονικά.

Με στοιχεία από Le Point, Sun, Sky News