Κοσμος

Μιλάνο: Το τραγούδι που άκουγε με εμμονή ο 17χρονος πριν σκοτώσει την οικογένειά του

Η ιστορία που έπλασε για το έγκλημα και οι έρευνες για το κίνητρο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έγκλημα στο Μιλάνο: Το τραγούδι που άκουγε με εμμονή ο 17χρονος - Η ιστορία που έπλασε για το έγκλημα και οι έρευνες για το κίνητρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άγριο έγκλημα με δράστη 17χρονο στο Μιλάνο. Ο ανήλικος φέρεται να είπε στις αρχές ότι σκότωσε την οικογένειά του «για να ζήσει ελεύθερα», αφού άκουσε με εμμονή το «The Long and Winding Road» των Beatles σχεδιάζοντας το έγκλημά του. 

Ο 17χρονος δολοφόνησε τον 51χρονο πατέρα του, Fabio Chiarioni, τη 49χρονη μητέρα του, Daniela Albano, και τον 12χρονο αδελφό Lorenzo με ένα κουζινομάχαιρο 20 εκατοστών στο Paderno Dugnano, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο ανήλικος είχε εμμονή με τους στίχους «Πολλές φορές έχω μείνει μόνος / Και πολλές φορές έχω κλάψει», τους οποίους άκουγε με εμμονή. 

«Δεν ήθελα να υποφέρουν»: Η ομολογία του 17χρονου και η προσπάθεια να «κοροϊδέψει» τις αρχές

Το άγριο έγκλημα έγινε την Κυριακή (1.9), όταν ο έφηβος επιτέθηκε πρώτα τον αδερφό του ενώ κοιμόταν. Οι κραυγές του Λορέντζο ξύπνησαν τους γονείς τους, οι οποίοι όρμησαν στην κρεβατοκάμαρά του. «Μαχαίρωσα τον μπαμπά ενώ μου φώναζε να ζητήσω βοήθεια», ομολόγησε ο έφηβος, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Il Difforme. «Νόμιζα ότι ένα μαχαίρι θα ήταν αρκετό για να σκοτώσεις, μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι». Το αγόρι μαχαίρωσε τον πατέρα του στο λαιμό πολλές φορές για να τον σκοτώσει γρήγορα, καθώς είπε ότι δεν ήθελε να «υποφέρει» η οικογένειά του. Ο Riccardo είπε επίσης ότι σκέφτηκε να πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, το νεαρό αγόρι είχε αρχικά πει στις αρχές την κατασκευασμένη ιστορία ότι είχε δει τον πατέρα του, να σκοτώνει τη μητέρα και τον αδερφό του - πριν πάρει ένα μαχαίρι και μαχαιρώσει τον πατέρα του. Ο 17χρονος εξήγησε στους ανακριτές ότι μπήκε στο δωμάτιο του αδερφού του στον δεύτερο όροφο του οικογενειακού σπιτιού και βρήκε τον Chiarioni να κάθεται σε μια καρέκλα με το μαχαίρι δίπλα του. Είπε στους αξιωματικούς ότι το σώμα της μητέρας του βρισκόταν στο έδαφος δίπλα στα πόδια του πατέρα του και ο αδερφός του βρισκόταν νεκρός στο κρεβάτι του πριν εξαπολύσει την επίθεσή του στον πατέρα του.

Γρήγορα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αγόρι δεν είχε σημάδια πάλης στο σώμα του, έτσι στη δεύτερη ανάκριση αποκάλυψαν τη φρικτή αλήθεια. 

Οι αρχές αναζητούν το κίνητρο του ανήλικου δράστη

Αργότερα, ο 17χρονος ομολόγησε ότι δεν ένιωθε καλά μέσα στην οικογένειά του και ότι αυτά τα συναισθήματα είχαν ξεσπάσει μόλις λίγες ώρες αφότου η οικογένεια γιόρτασε τα 51α γενέθλια του Chiarioni. Το αγόρι εξήγησε πώς γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, άρπαξε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε πρώτα στον μικρό του αδερφό. Ο έφηβος κάλεσε τις αρχές αμέσως μετά τις άγριες δολοφονίες, λέγοντας στις ιταλικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ότι είχε μαχαιρώσει τον πατέρα του μέχρι θανάτου.

Μιλώντας στους ανακριτές κατά την ομολογία του, είπε: «Το κατάλαβα ένα λεπτό αργότερα. Κατάλαβα ότι δεν θα ελευθερωνόμουν σκοτώνοντας τους». Οι δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι δεν έχουν κατανοήσει ακόμη το κίνητρο πίσω από την τριπλή ανθρωποκτονία. «Θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ πριν εξηγήσουμε μια τέτοια φρικτή πράξη», είπαν.

Δικαστής είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή ότι «το αγόρι κατάλαβε ότι είχε κάνει κάτι μη αναστρέψιμο, εξέφρασε τη δική του δυσφορία, που δεν είχε σχέση με την οικογένεια. Από δικαστική άποψη δεν έχουμε έγκυρο κίνητρο. Από κοινωνιολογική και ψυχολογική άποψη προφανώς οι έρευνες είναι ανοιχτές».

Όσοι γνώριζαν την οικογένεια υποστήριξαν ότι «ήταν μια κανονική, γαλήνια οικογένεια, που δεν είχε απασχολήσει και δεν φέρεται να είχε προβλήματα. «Ήταν ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι αδύνατο, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί», είπε ο πατέρας ενός συμμαθητή του 17χρονου. 

Με πληροφορίες από DailyMail