Κοσμος

Γαλλία: Nάρκωνε επί δεκαετία τη γυναίκα για να τη βιάζουν δεκάδες άνδρες

O φερόμενος δράστης κατηγορείται και για δολοφονία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Δικάζεται ο άνδρας που νάρκωνε τη γυναίκα του κάθε βράδυ για να τη βιάσουν

Ένας άνδρας που φέρεται να νάρκωσε τη σύζυγό του και κάλεσε περισσότερους από 80 αγνώστους να τη βιάσουν στο σπίτι τους επί σχεδόν μια δεκαετία, δικάζεται σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας δικάζονται επίσης στο δικαστήριο της Αβινιόν στην Γαλλία. Περισσότερες από δώδεκα φεμινίστριες ντυμένες στα μαύρα διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δικαστήριο κατά την έναρξη της δίκης.

Η αστυνομία λέει ότι ο άνδρας συνέθλιψε υπνωτικά δισκία και αγχολυτικά φάρμακα και τα ανακάτεψε στο βραδινό γεύμα της συζύγου του. Ο πατέρας τριών παιδιών στρατολογούσε άνδρες για να τη βιάσουν και να την κακοποιήσουν σεξουαλικά από ένα διαδικτυακό chatroom, όπου τα μέλη φαντασιώνονταν ότι εκτελούσαν σεξουαλικές πράξεις σε συντρόφους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Για πρώτη φορά, θα πρέπει να ζήσει τους βιασμούς που υπέστη επί 10 χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της γυναίκας, προσθέτοντας ότι η πελάτισσά του δεν είχε “καμία ανάμνηση” της κακοποίησης που ανακάλυψε μόλις το 2020.

Η Ζιζέλ Πελικό, η οποία έφτασε στο δικαστήριο υποστηριζόμενη από τα τρία παιδιά της, δεν ήθελε δίκη πίσω από κλειστές πόρτες, διότι «αυτό θα ήθελαν οι επιτιθέμενοι», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2020, αφού ένας φύλακας ασφαλείας τον έπιασε να τραβάει με κάμερα τις φούστες γυναικών στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία βρήκε ένα αρχείο με την ένδειξη «κακοποιήσεις» σε ένα USB που ήταν συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του, το οποίο περιείχε 20.000 εικόνες και ταινίες με τη γυναίκα του να βιάζεται σχεδόν 100 φορές.

Ο σύζυγος κατηγορείται επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Η Σοφί Νάρμ ναρκώθηκε, βιάστηκε και μαχαιρώθηκε στο στήθος. Μια άλλη γυναίκα, δέχθηκε επίθεση υπό παρόμοιες συνθήκες, αλλά διέφυγε αφού αντιστάθηκε. Η αστυνομία δήλωσε ότι το DNA που εξήχθη από το αίμα στη σκηνή του εγκλήματος ταιριάζει με το προφίλ του.

Πηγή: Guardian