Κοσμος

Πρώτη σε δημοτικότητα η Τζόρτζια Μελόνι – Τι έδειξε δημοσκόπηση στην Ιταλία

Η «Εθνική Συμμαχία» πείθει το 29,1% των ψηφοφόρων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρώτη σε δημοτικότητα η Τζόρτζια Μελόνι – Τι έδειξε δημοσκόπηση στην Ιταλία

Το ιταλικό κόμμα «Εθνική Συμμαχία» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι πείθει το 29,1% των ψηφοφόρων.

© ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS

Τζόρτζια Μελόνι: Στην πρώτη θέση δημοτικότητας η Τζόρτζια Μελόνι με 43%

Παράλληλα, η μεγαλύτερη δύναμη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, το «Δημοκρατικό Κόμμα», βρίσκεται στο 24%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Dire-Technè σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση της Μελόνι, την «Φόρτσα Ιτάλια», που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέλεξε το 10,8% των ερωτηθέντων και τη «Λέγκα» το 8,3%.

Όσο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τα «Πέντε Αστέρια» εξασφαλίζουν την στήριξη του 10,8% των ερωτηθέντων, η «Συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων» του 6,2%, το κεντρώο κόμμα «Δράση» (Azione) του 2,8%, και η μετριοπαθής δύναμη «Zωντανή Ιταλία», του 2%.

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τέλος, στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 43%. Ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός της «Φόρτσα Ιτάλια» Αντόνιο Ταγιάνι με ποσοστό 36,7%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών» Ελι Σλάιν με 31,2% και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «Πεντάστερων» Τζουζέπε Κόντε με 30,1%.