Κοσμος

Βρετανία: Πατέρας σκότωσε τα τρία μικρά παιδιά του και αυτοκτόνησε - Τι ερευνούν οι Αρχές

Σε σοκ οι γείτονες - «Ήταν μια τέλεια οικογένεια»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε σοκ η Βρετανία μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός πατέρα και των τριών παιδιών του

Ένας πατέρας στη Βρετανία σκότωσε τους τρεις γιους του πριν αυτοκτονήσει, αφού βρέθηκαν όλοι νεκροί σε ένα σπίτι σε μια «ήσυχη μικρή γειτονιά» στο Σάρεϊ, αποκαλύπτουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Piotr Świderski ο οποίος πιστεύεται ότι είναι Πολωνός υπήκοος, τα δίδυμα αγόρια του και ο μεγαλύτερος αδελφός τους -όλα κάτω των τεσσάρων ετών- βρέθηκαν νεκροί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι το φρικτό περιστατικό στο Σάρεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο, είναι μεμονωμένο και δεν πιστεύουν ότι εμπλέκεται κάποιος άλλος, πυροδοτώντας φόβους πως ο ίδιος ο πατέρας τους μπορεί να σκότωσε τα παιδιά του, προτού βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Τι λένε οι γείτονες για το τραγικό περιστατικό

Η μητέρα των νεαρών αγοριών και οι συγγενείς τους υποστηρίζονται επί του παρόντος από ειδικούς αξιωματικούς. Η μητέρα υπόκειται επίσης σε έρευνα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε προηγούμενη επαφή με την οικογένεια τον Αύγουστο του 2023.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς η υπόθεση έχει γίνει είδηση σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Συζητώντας για τον πατέρα, ένας γείτονας δήλωσε στη Sun: «Φαινόταν υπέροχος τύπος, αλλά δεν μπορούσες να του μιλήσεις γιατί ήταν πάντα τόσο αγχωμένος».

Ένας άλλος γείτονας, 55 ετών, είπε ότι τα αγόρια ήταν «άγγελοι» και παρατήρησε πως φαίνονταν «ευτυχισμένα», προσθέτοντας: «Τα παιδιά γελούσαν πάντα και ήταν χαρούμενα».

Ένας άλλος κάτοικος είπε: «Δεν υπάρχουν ποτέ προβλήματα εδώ γύρω. Δεν υπήρχε τίποτα που να δείχνει ότι κάτι τέτοιο επρόκειτο να συμβεί - ούτε καβγάδες, ούτε θόρυβος, τίποτα».

«Ήταν μια τέλεια οικογένεια, υπέροχα παιδιά»    

Ένας ακόμα γείτονας ανέφερε: «Ήταν μια τέλεια οικογένεια, υπέροχα παιδιά. Ήταν καλός άνθρωπος και η γυναίκα του ήταν πολύ καλή. Κανείς δεν ξέρει γιατί συνέβη αυτό, αλλά δεν μπορούμε να το πιστέψουμε - είναι φρικτό».

Ο Swiderski, που πιστεύεται ότι ήταν Πολωνός υπήκοος, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία από το ταξίδι του μέλιτος στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2019 και μια φωτογραφία της συζύγου του όταν ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα το 2020, με τη λεζάντα: «Ανυπομονώ να σε γνωρίσω, γιε μου».

Ο ερευνητής Gareth Hicks, ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε, σύμφωνα με την Daily Mail: «Πρόκειται για ένα πραγματικά τραγικό περιστατικό και διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία για την υποστήριξη και την κατανόησή της όσο διεξάγουμε τις έρευνές μας. Μπορούμε επίσης να ενημερώσουμε τώρα ότι, ενώ η οδός Μπρέμερ ήταν κλειστή για σημαντικό χρονικό διάστημα χθες, έχει πλέον ανοίξει πλήρως και θα συνεχίσει να υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή για το προσεχές διάστημα».

Ο γείτονας της διπλανής πόρτας, Shehr Sikandari, δήλωσε προηγουμένως ότι άκουσε τις «φρικτές κραυγές» μιας γυναίκας λίγο πριν φτάσει η αστυνομία στο σημείο. Είπε: «Είναι απίστευτο και τραυματικό αυτό που ακούσαμε. Είμαστε ακόμα σε κατάσταση σοκ».

«Μετακομίσαμε εδώ πριν από δύο μήνες, οπότε είχαμε μόνο λίγες αλληλεπιδράσεις. Δεν τους ξέρουμε πολύ καιρό, αλλά δεν παύει να είναι μια ζωή που χάνεται, οπότε είναι αρκετά συγκλονιστικό». Ο 48χρονος γείτονας πρόσθεσε: «Δεν είχα γνωρίσει πολύ τον πατέρα, αλλά τα παιδιά και η μητέρα ήταν αρκετά ζωηροί, αρκετά χαρούμενοι. «Τα παιδιά συνήθιζαν να παίζουν στην πίσω αυλή όλη την ώρα - κάνοντας θόρυβο, χοροπηδώντας, παίζοντας και όντας πολύ χαρούμενα. Ήταν γεμάτα ζωή. Συνήθιζαν να πηγαίνουν συχνά για μια βόλτα στο πάρκο ή για περίπατο. Λίγο πριν έρθει η αστυνομία ακούσαμε δυνατές κραυγές. Δεν ακούσαμε τίποτα πριν από αυτό. Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν στο σπίτι - ίσως κάπου έξω».

«Συνήθως έβγαζαν τα παιδιά τους έξω με τα ποδήλατά τους - έτσι σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι έξω. Είχαμε πάρει πρωινό έξω γύρω στις 10 το πρωί. Ήταν ήσυχα και δεν ακούσαμε τίποτα. Μετά τις 12 μ. ακούσαμε κάποιες φωνές και μετά ήρθε η αστυνομία». Ο κ. Sikandari ισχυρίστηκε ότι «Η γυναίκα ούρλιαζε. Ήταν αρκετά φρικτές κραυγές και όλοι βγήκαν έξω για να δουν τι συνέβαινε».

Ο γείτονας Vincenzo Alba είδε τα πτώματα να απομακρύνονται χθες το βράδυ. «Ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους τους γείτονές τους. Είναι τρομακτικό όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στο κατώφλι σου, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά», είπε.