Κοσμος

Ιαπωνία: 17χρονη πήδηξε από εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας 32χρονη

Τι συμβαίνει με τις αυτοκτονίες εφήβων στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικές αρχές στην Ιαπωνία
Ιαπωνία: 17χρονη πήδηξε από εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας 32χρονη © Unsplash / Alex Martinez

Ιαπωνία: 17χρονη πήδηξε από εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας 32χρονη - Τι συμβαίνει με τις αυτοκτονίες εφήβων στη χώρα

Μία 17χρονη κοπέλα έπεσε στο κενό από όροφο εμπορικού κέντρου στην Ιαπωνία, σκοτώνοντας μία 32χρονη γυναίκα που διασκέδαζε με φίλες της. Το περιστατικό καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου (31.8), με τις αρχές να εκτιμούν ότι η ανήλικη έκανε βουτιά στο κενό, θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή της, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο γύρω στις 18:00 τοπική ώρα στην Ιαπωνία. Μετά από λίγες ώρες νοσηλείας, τόσο η 17χρονη, όσο και η 32χρονη άφησαν την τελευταία τους πνοή. 

Ιαπωνία: Μαθητές αυτοκτονούν πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 18 ετών στην Ιαπωνία αυτοκτονούν την 1η Σεπτεμβρίου - λίγο πριν από τη νέα σχολική περίοδο. Πέρυσι, 513 παιδιά αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, με τα «σχολικά προβλήματα» να αναφέρονται ως ο πιο συνηθισμένος παράγοντας. Οι μαθητές που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο είναι γνωστοί ως futoko, ή «άτομα που δεν πηγαίνουν στο σχολείο». Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους αποφεύγουν το σχολείο περιλαμβάνουν οικογενειακές συνθήκες, προσωπικά ζητήματα με φίλους και εκφοβισμό, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του υπουργείου Παιδείας.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ιαπωνίας, NHK, διοργάνωσε μια καμπάνια στο Twitter που ονομάζεται «τη νύχτα της 31ης Αυγούστου». Το πιο πρόσφατο περιστατικό στη Γιοκοχάμα καταγράφηκε το 2020, όταν ένα 17χρονο αγόρι πήδηξε από τη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, σκοτώνοντας μια 19χρονη φοιτήτρια σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Οσάκα. Τότε, το αγόρι κατηγορήθηκε μετά θάνατον για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένειά του όφειλε αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος που σκότωσε. Ωστόσο, η κατηγορία αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώνεται αργά μεταξύ του γενικού πληθυσμού, όμως, αυξάνεται στους νέους Ιάπωνες. Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G7 όπου η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους εφήβους.

Με πληροφορίες από το BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.