Κοσμος

Διαλύεται η πλώρη του Τιτανικού - Νέες εικόνες στο φως από το ναυάγιο

Η εμβληματική πλώρη του θρυλικού πλοίου δεν είναι πια έτσι όπως τη θυμόμαστε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τιτανικός: Διαλύεται η πλώρη στον βυθό
Τιτανικός: Διαλύεται η πλώρη στον βυθό © RMS Titanic, Inc.

Τιτανικός: Διαλύεται η πλώρη στον βυθό - Οι εικόνες από νέα αποστολή στο ναυάγιο

Νέες φωτογραφίες από το ναυάγιο του Τιτανικού, δείχνουν ότι το θρυλικό πλοίο, διαλύεται σιγά - σιγά στον βυθό, όπου βρίσκεται από το 1912. Τις εικόνες έφερε στο φως νέα αποστολή στο ναυάγιο με υποβρύχια ρομπότ. 

Όπως θα δείτε από τις εικόνες που έρχονται στο φως, ένα μεγάλο τμήμα του κιγκλιδώματος της πλώρης του Τιτανικού έχει πλέον αποκολληθεί και βρίσκεται τώρα στον πυθμένα της θάλασσας. Η αποστολή πιστεύει ότι το τμήμα του κιγκλιδώματος, το οποίο έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα έπεσε κάποια στιγμή τα τελευταία δύο χρόνια.

«Η πλώρη του Τιτανικού είναι απλώς εμβληματική, αλλά δεν είναι πια έτσι», είπε στο BBC η Tomasina Ray, διευθύντρια συλλογών στην RMS Titanic Inc, την εταιρεία που πραγματοποίησε την αποστολή. «Είναι απλώς άλλη μια υπενθύμιση της επιδείνωσης της κατάστασης καθημερινά. Ο κόσμος ρωτάει συνέχεια: "Πόσο καιρό θα υπάρχει ο Τιτανικός; Απλώς δεν ξέρουμε, αλλά τον παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εταιρία, πολλά αντικείμενα τέχνης – γλυπτά και αγάλματα - που κοσμούσαν τις αίθουσες και τα δωμάτια σε όλο τον Τιτανικό, διασπώνται πλέον στον αμμώδη βυθό, μετά από πολλές δεκαετίες βυθισμένα στο «εχθρικό» περιβάλλον του Βόρειου Ατλαντικού. Από την ανακάλυψη του ναυαγίου το 1985, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.