Κοσμος

Τι θα είχε συμβεί αν η Νταϊάνα δεν είχε πεθάνει

Πώς θα επηρέαζε τις ζωές του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τι θα είχε συμβεί αν η Νταϊάνα δεν είχε πεθάνει

Είναι δύσκολο να μην φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η ιστορία αν η Λαίδη Νταϊάνα ήταν ακόμα ζωντανή.

Το πιο σημαντικό που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε αναλογίζεται τις εξελίξεις στον βρετανικό θρόνο είναι το ρήγμα στις σχέσεις του Γουίλιαμ και του Χάρι . Τα δύο αδέλφια απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλο με αφορμή τις καταγγελίες του Χάρι και της Μέγκαν για το Παλάτι. Έκτοτε, οι δυο τους μιλούν ελάχιστα έως καθόλου μεταξύ τους.

Ενδεικτικό είναι ότι έγινε είδηση το πώς αντέδρασαν ο Χάρι και η Μέγκαν στην ανακοίνωση της πριγκίπισσας Κέιτ ότι έχει καρκίνο. Χθες οι δύο παραβρέθηκαν στην κηδεία του θειου τους λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους, ωστόσο δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί ήταν τον Μάιο του 2023 στη στέψη του βασιλιά Καρόλου με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι δεν είχαν και πάλι επικοινωνία τότε. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί έχουν αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί εάν η Lady D δεν είχε σκοτωθεί.

«Θα τους είχε κοπανήσει τα κεφάλια και θα τους έλεγε να βρουν τρόπο και να λύσουν τις διαφορές τους», λέει η Ντίκι Άρμπιτερ, η οποία εργαζόταν ως γραμματέας Τύπου του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας τη δεκαετία του 1990. «Το ρήγμα δεν θα είχε γίνει ποτέ τόσο άσχημο και νομίζω ότι ο Χάρι θα ήταν ακόμα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αν η Νταϊάνα ήταν ακόμα μαζί μας».

Η Άρμπιτερ φαντάζεται ότι μπορεί και να ζούσε ακόμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον, ως το «ασφαλέστερο μέρος για εκείνη», και ότι θα βοηθούσε με την ανατροφή των εγγόνων της» και ίσως ακόμη και να είχε καλές σχέσεις με τον Κάρολο. «Νομίζω ότι αυτή και ο Κάρολος θα είχαν αναπτύξει μια αξιοπρεπή σχέση», λέει η Άρμπιτερ. «Μίλησαν ο ένας στον άλλον στο τέλος και η σχέση τους ήταν καλύτερη μετά το διαζύγιο παρά στα τελευταία στάδια του γάμου τους. Λάτρευαν ο ένας τον άλλον στην αρχή και έμαθαν να συμπαθούν ο ένας τον άλλον ξανά στο τέλος».

Όσα και να έχουν κάνει ο Χάρι και η Μέγκαν μετά την αποχώρησή τους από τη βασιλική ζωή, η Άρμπιτερ πιστεύει ότι η Νταϊάνα θα επικεντρωνόταν σε φιλανθρωπικό έργο. «Θυμάμαι όταν πήγαμε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη τον Οκτώβριο του 1991 και στο αεροπλάνο της επιστροφής, συζητήσαμε για τον αν θα μπορούσε να γίνει πρέσβειρα καλής θέλησης», λέει ο Άρμπιτερ. «Η Νταϊάνα απάντησε  ότι αυτά είναι πράγματα για τους μεγάλους και δεν ήταν σίγουρη αν θα τα κατάφερνε. Πιστεύω ότι ήταν εξαιρετική καλή σε αυτόν τον ρόλο».

Η Άρμπιτερ πιστεύει ότι, όπως ο Χάρι και η Μέγκαν, η Νταϊάνα θα είχε δημιουργήσει το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο. «Νομίζω ότι θα συνέχιζε αυτή τη δουλειά, καθώς το να προσεγγίζει όσους έχουν ανάγκη ήταν στο DNA της», λέει. «Μου είπε κάποτε: Δεν μου αρέσουν πια οι λαμπερές περιστάσεις - νιώθω άβολα. Θα προτιμούσα να κάνω κάτι με άρρωστους ανθρώπους».

Ένα από τα όνειρά της πριν από το θάνατό της ήταν να φτιάξει ένα παγκόσμιο δίκτυο από ξενώνες που θα λειτουργούσε υπό το όνομά της. «Δεδομένης της απίστευτης ελκτικής της δύναμης, νομίζω ότι το σχέδιό της θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει», λέει η Άρμπιτερ. «Μέχρι τα 60 της θα είχε ένα τέταρτο του αιώνα για να κάνει ό,τι ήθελε, ελεύθερη από το παλάτι».

Πηγή: Vanity Fair