Κοσμος

Επίθεση με μπογιά σε πολιτικό λίγο πριν τις τοπικές εκλογές στην Γερμανία

Το κόμμα της αναμένεται να έρθει τρίτο στην Θουριγγία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με μπογιά σε πολιτικό λίγο πριν τις τοπικές εκλογές στην Γερμανία
© EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Γερμανία: Επίθεση με μπογιά σε πολιτικό ενόψει των τοπικών εκλογών 

Η επικεφαλής της Συμμαχίας (BSW) Σάχρα Βάγκενκνεχτ δέχθηκε επίθεση με ροζ μπογιά την Πέμπτη σε προεκλογική συγκέντρωση στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας στην Γερμανία, όπου το κόμμα της αναμένεται να έρθει τρίτο στις βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου την ερχόμενη Κυριακή.

Ένας μεσήλικας λευκός άνδρας ψέκασε με μπογιά την Σάχρα Βάγκενκνεχτ καθώς στεκόταν στη σκηνή. H γυναίκα έκανε στην άκρη και δεν χτυπήθηκε. Το προσωπικό ασφαλείας συνέλαβε γρήγορα τον άνδρα, καθώς το πλήθος φώναζε «Σάχρα, Σάχρα!».

«Είναι αξιοσημείωτο ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μας θέλουν. Αυτό μιλάει για εμάς. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να εκφοβιστεί - εμείς δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να εκφοβιστεί», δήλωσε από το βήμα αφού απομακρύνθηκε ο άνδρας.

«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε, η οποία έχει ταχθεί υπέρ του τερματισμού της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και υπέρ μιας πολύ αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής, θέσεις που θεωρούνται αμφιλεγόμενες από ορισμένους.

Η Βάγκενκνεχτ, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο από την έξοδο από το αριστερό κόμμα Αριστερά, παρουσιάζει το BSW ως απάντηση στο αδιέξοδο που δημιούργησε στην πολιτική της χώρας η άνοδος της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Αναμειγνύοντας τον κοινωνικό συντηρητισμό και την αριστερή οικονομία, το BSW υπόσχεται υψηλότερες συντάξεις, καλύτερα σχολεία, λιγότερη μετανάστευση χωρίς να αποκλείει τους πρόσφυγες, καλύτερες θέσεις εργασίας αλλά και λιγότερες επαχθείς ρυθμίσεις για τους εργοδότες.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαμούκα Μαμουλασβίλι: «Εμείς πεθαίνουμε σ' αυτόν τον πόλεμο, αλλά εσείς χάνετε»
Μαμούκα Μαμουλασβίλι: «Εμείς πεθαίνουμε σ' αυτόν τον πόλεμο, αλλά εσείς χάνετε»

Συναντήσαμε τον διοικητή της Γεωργιανής Λεγεώνας στο Κίεβο, σε έναν χώρο που λειτουργεί ως στρατόπεδο, κι αφού μας ενημέρωσε ότι το σημείο είναι στοχοποιημένο, άνοιξε τα χαρτιά του, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.