Κοσμος

Ιαπωνία: Αεροπλάνο ταλαντεύεται από τους ισχυρούς ανέμους πριν την προσγείωση (Βίντεο)

Ο τυφώνας Σανσάν έχει πλήξει τη χώρα προκαλώντας τουλάχιστον τρεις θανάτους

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη νότια Ιαπωνία με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους την Πέμπτη, προκαλώντας τουλάχιστον τρεις θανάτους

Τρόμος στον αέρα για εκατοντάδες επιβάτες μιας εμπορικής πτήσης από την Σεούλ της Νότιας Κορέας προς την Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Η πτήση της Jeju Air από τη Σεούλ στη Φουκουόκα δεν κατάφερε να προσγειωθεί χθες Πέμπτη, ενώ το αεροπλάνο ταλαντεύτηκε στον αέρα λόγω των ισχυρών ανέμων που προκάλεσε ο τυφώνας Σανσάν.

Το Boeing 737-800 έκανε κύκλο και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φουκουόκα περίπου 30 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του FlightAware.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Πλημμύρες στην Ιαπωνία από τον τυφώνα Σανσάν

Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη νότια Ιαπωνία με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους την Πέμπτη, προκαλώντας τουλάχιστον τρεις θανάτους, εγείροντας ανησυχίες για πλημμύρες, κατολισθήσεις και εκτεταμένες ζημιές.

Η τροπική καταιγίδα Σανσάν έφτασε το πρωί της Πέμπτης στη χώρα ως ισχυρός τυφώνας στο νότιο νησί Κιούσου και στη συνέχεια έχασε σταδιακά τη δύναμή της, αν και εξακολουθούσε να φέρνει ισχυρούς ανέμους, υψηλά κύματα και σημαντικές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ιδίως στο Κιούσου.

Περίπου 60 εκατοστά βροχής έπεσαν σε τμήματα του νομού Μιγιαζάκι στο Κιούσου, διογκώνοντας ποτάμια και απειλώντας με πλημμύρες, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Το 24ωρο αυτό ήταν περισσότερο από το μέσο όρο βροχόπτωσης για όλο τον Αύγουστο, ανέφερε. Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η καταιγίδα κινούνταν βόρεια με ταχύτητα 15 χλμ/ώρα και οι άνεμοι της είχαν εξασθενήσει στα 108 χλμ/ώρα. Δεν είναι «πλέον ένας ισχυρός τυφώνας», δήλωσε ο οργανισμός.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλο το Κιούσου, κυρίως στο Μιγιαζάκι και την Καγκοσίμα. Κάποιοι τραυματίστηκαν από τη ρίψη τους στο έδαφος από την καταιγίδα, καθώς πήγαιναν σε καταφύγια, ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών.

Περίπου 168.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλο το Κιούσου, τα περισσότερα στο νομό Καγκοσίμα, ανακοίνωσε η Kyushu Electric Power Co. Περίπου 20.000 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε δημοτικά κοινοτικά κέντρα, γυμναστήρια σχολείων και άλλες εγκαταστάσεις σε όλο το Κιούσου, σύμφωνα με τις αναφορές των νομαρχιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)