Κοσμος

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Καρολίν Γκαρσία για το cyberbullying και τα μηνύματα μίσους που δέχεται

«Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να αυτοκτονήσεις», «είσαι απλά ένα κομμάτι σκ..ά», είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβε η Γκαρσία

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συγκλονιστική ανάρτηση της Καρολίν Γκαρσία για το cyberbullying και τα μήνυμα μίσους
Η συγκλονιστική ανάρτηση της Καρολίν Γκαρσία για το cyberbullying και τα μήνυμα μίσους © EPA/MOHAMMED BADRA

Καρολίν Γκαρσία: Το συγκλονιστικό μήνυμα για το cyberbullying - «Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να αυτοκτονήσεις», «είσαι απλά ένα κομμάτι σκ..ά», είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβε η Γκαρσία

Η Καρολίν Γκαρσία, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open, με μία ανάρτηση στα social media έθιξε το θέμα του cyberbullying, δημοσιεύοντας κάποια από τα υβριστικά μηνύματα που έχει δεχθεί κατά καιρούς, καταγγέλλοντας την καθημερινή διαδικτυακή τοξικότητα των απογοητευμένων παικτών στοιχήματος από τα αποτελέσματά της.

Η Καρολίν Γκαρσία, έθιξε το θέμα του στοιχηματισμού, αναδεικνύοντας την υποκρισία που υπάρχει από τα κυβερνητικά όργανα του τένις και τις διοργανώσεις, που συνεχίζουν να συνεργάζονται με τις στοιχηματικές και να προωθούν τον τζόγο.

Η Γαλλίδα τενίστρια, δημοσιοποίησε κάποια από τα υβριστικά μηνύματα που δέχεται στα social media, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που το στοίχημα μπήκε τόσο έντονα στις ζωές των χρηστών και στο τένις, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.

«Ελπίζω ότι η μητέρα σου θα πεθάνει», «θα πρέπει να σκεφθείς την αυτοκτονία», «είσαι απλά ένα κομμάτι σκ..ά», είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβε η Γκαρσιά (Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη), μετά τις πρόσφατες ήττες που υπέστη.

US Open: Caroline Garcia Tennis player says she was subjected to violent threats after US Open loss

«Υπάρχουν εκατοντάδες», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένη και λυπημένη η 30χρονη τενίστρια, η οποία έφθασε στον ημιτελικό του US Open και επικράτησε στο Masters το 2022.

Η 30χρονη, πρώην Νο4 και νυν Νο30 στον κόσμο, έγραψε το παρακάτω μήνυμα στο Instagram, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους αρμόδιους αλλά και να προφυλάξει τις νεαρότερες τενίστριες.

Η ανάρτηση της Καρολίν Γκαρσία

«Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβα τον τελευταίο καιρό μετά από κάποιες ήττες. Μόνο μερικά από αυτά. Υπάρχουν εκατοντάδες. Και τώρα, που είμαι 30 χρονών, αν και εξακολουθούν να πονάνε, γιατί στο τέλος της ημέρας, είμαι απλώς ένα κανονικό κορίτσι που δουλεύει πολύ σκληρά και προσπαθώ για το καλύτερο, έχω εργαλεία και έχω κάνει δουλειά για να προστατεύσω τον εαυτό μου από αυτό το μίσος. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι αρκετό.

»Πραγματικά με ανησυχεί όταν σκέφτομαι ότι έρχονται νεότεροι παίκτες, που πρέπει να περάσουν όλο αυτό. Άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως ως άνθρωποι και που μπορεί πραγματικά να επηρεαστούν από αυτό το μίσος. Ίσως μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν μας βλάπτει. Αλλά το κάνει. Άνθρωποι είμαστε. Και μερικές φορές, όταν λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα, είμαστε ήδη συναισθηματικά ευάλωτοι μετά από μια σκληρή ήττα. Και μπορεί να είναι επιβλαβείς. Πολλοί πριν από εμένα έχουν θέσει το θέμα. Και ακόμα, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

»Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν το εμποδίζουν, παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε πολύ προηγμένη θέση. Τα τουρνουά και το άθλημα συνεχίζουν να συνεργάζονται με στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες προσελκύουν συνεχώς νέους ανθρώπους σε ανθυγιεινά στοιχήματα.

»Οι εποχές των διαφημίσεων με εταιρίες με τσιγάρα έχουν περάσει προ πολλού. Ωστόσο, εδώ προωθούμε στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες καταστρέφουν ενεργά τη ζωή ορισμένων ανθρώπων. Μην με παρεξηγείτε, δεν λέω ότι πρέπει να απαγορευθούν, καθώς οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χρήματά τους. Ίσως όμως δεν πρέπει να τα διαφημίζουμε.

»Επίσης, αν κάποιος αποφάσιζε να μου πει αυτά τα πράγματα δημόσια, θα μπορούσε να έχει νομικά ζητήματα. Γιατί λοιπόν στο Διαδίκτυο είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε; Δεν πρέπει να επανεξετάσουμε την ανωνυμία στο διαδίκτυο;

»Ξέρω ότι αυτοί που γράφουν αυτά τα τρομερά μηνύματα δεν θα αλλάξουν εξαιτίας αυτού. Ίσως όμως εσείς, την επόμενη φορά που θα δείτε μια ανάρτηση από έναν αθλητή, τραγουδιστή ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, που έχει αποτύχει ή χάσει, να θυμάστε ότι αυτός ή αυτός είναι επίσης άνθρωπος, που κάνει το καλύτερο δυνατό στη ζωή του.»

Η ανάρτηση της Γκαρσία βρήκε γρήγορα ανταπόκριση από κορυφαίες τενίστριες

Με πληροφορίες από Tennis24

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.