Κοσμος

Η Καθολική Εκκλησία στην Γερμανία προτρέπει τους πιστούς να μην ψηφίσουν Ακροδεξιά

Eνόψει των τοπικών εκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καθολική Εκκλησία στην Γερμανία προτρέπει τους πιστούς να μην ψηφίσουν Ακροδεξιά
© Unsplash

Γερμανία: Η Καθολική Εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να μην ψηφίσουν Ακροδεξιά

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τις ιστορικές, όπως αναμένονται να είναι, εκλογές στη Θουριγγία και τη Σαξονία την ερχόμενη Κυριακή και ήδη η Εναλλακτική για τη Γερμανία έχει αέρα πρωτιάς και στα δύο κρατίδια. Στη Θουριγγία προηγείται ξεκάθαρα, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Στη Σαξονία δίνει μάχη με τους Χριστιανοδημοκράτες, προηγείται όμως τις τελευταίες μέρες κατά 2 μονάδες και εκεί. Kαι στο Βρανδεμβούργο, που διεξάγει επίσης εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, η Εναλλακτική για τη Γερμανία προηγείται.

Με μια ηχηρή παρέμβασή της η Επισκοπική Συνέλευση της Καθολικής Εκκλησίας διά του  Επισκόπου Γκέοργκ Μπέτσινγκ, καλεί τους πιστούς στη Θουριγγία και κατ' επέκταση στην ανατολική Γερμανία να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Κι αυτό διότι οι θέσεις της «δεν συνάδουν με τις χριστιανικές αξίες, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το χριστιανικό πρόταγμα για φιλανθρωπία και αλληλεγγύη».«Αυτό το κόμμα θέλει να ανατρέψει το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημα» αναφέρει ο πρόεδρος της Επισκοπικής Συνέλευσης, θεολόγος και Επίσκοπος του Λίμπουργκ, Γκέοργκ Μπέτσινγκ. 

«Ακροδεξιά κόμματα όπως το AfD δεν αποτελούν επιλογή ψήφου για τους Χριστιανούς. Η ψήφος είναι υποχρέωση. Γι αυτό σας ενθαρρύνουμε να ψηφίσετε. Αλλά σας προσφέρουμε και προσανατολισμό» αναφέρει ο Επίσκοπος, μιλώντας στην εφημερίδα Tagespiegel, κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που διαρκώς «ριζοσπαστικοποιείται» τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: DW

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.