Κοσμος

Καθηλωμένοι στο Μπέλφαστ για τρεις μήνες επιβάτες κρουαζιέρας

Πώς περνούν τον χρόνο τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η TikTok κρουαζιέρα που θυμίζει στιγμές «Suite Life on Deck»
© Unsplash

Μπέλφαστ: Καθηλωμένοι για τρεις μήνες επιβάτες κρουαζιέρας 

Οι επιβάτες κρουαζιέρας που είχαν πληρώσει για ένα τριετές ταξίδι σε όλο τον κόσμο κοιτάζουν μια βροχερή προκυμαία στο Μπέλφαστ τους τελευταίους τρεις μήνες μετά από μια σειρά καθυστερήσεων.

Το Odyssey, το οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας Villa Vie Residences, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το Queen's Island του Μπέλφαστ - όπου χτίστηκε ο Τιτανικός πριν από 100 και πλέον χρόνια - στις 30 Μαΐου. Αλλά τα προβλήματα με τα πηδάλια και το κιβώτιο ταχυτήτων του πλοίου σημαίνουν ότι το Odyssey εξακολουθεί να βρίσκεται σε αγκυροβόλιο.

Οι επιβάτες που είχαν πληρώσει έως και 899.000 δολάρια (683.730 λίρες) για να αγοράσουν μια καμπίνα έφτασαν τον Μάιο περιμένοντας να αποπλεύσουν σε λίγες ημέρες. Τους τελευταίους τρεις μήνες τους επιτρέπεται να περνούν τις ημέρες τους στο πλοίο, αλλά πρέπει να αποβιβάζονται τη νύχτα.

Η Villa Vie Residences δήλωσε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να «ανακουφίσει το άγχος» των επιβατών, προγραμματίζοντας ταξίδια και άλλες κρουαζιέρες ή φιλοξενώντας τους σε ξενοδοχεία.

Το Odyssey ναυπηγήθηκε το 1993 και έχει χωρητικότητα 929 επιβατών. Στα οκτώ καταστρώματά του διαθέτει τρία εστιατόρια, οκτώ μπαρ, τέσσερα σαλόνια, βιβλιοθήκη, επιχειρηματικό κέντρο, γυμναστήριο και σπα. Προσφέρει ζωντανή μουσική, διαλέξεις και προβολές ταινιών, καθώς και δωρεάν ιατρική υπηρεσία κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων.

Ο Stephen Theriac, από τη Νικαράγουα, δήλωσε ότι αυτός και η σύζυγός του «έφαγαν σε κάθε [κοντινό] εστιατόριο και ήπιαν μια Γκίνες σε κάθε παμπ». Η μεγάλη καθυστέρηση ήταν «απλώς μέρος της περιπέτειάς μας».

Ο David Austin, από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε «σταματήσει να μετράει αντίστροφα» τις ημέρες μέχρι την αναχώρηση του πλοίου. «Η ανταμοιβή του να βλέπεις τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ μεγάλη για να αισθάνεσαι απογοητευμένος με κάθε ανακοίνωση καθυστέρησης», είπε. «Είχα δεσμευτεί, έχοντας πουλήσει το σπίτι μου λίγο πριν από την άφιξή μου, και έχω παραμείνει προσηλωμένος σε αυτή την περιπέτεια».

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.