Κοσμος

O Τραμπ κατηγόρησε τους Μπάιντεν - Χάρις για την απόπειρα δολοφονίας

Χωρίς ωστόσο να δώσει απτά στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τραμπ κατηγόρησε τους Μπάιντεν - Χάρις για την απόπειρα δολοφονίας
© EPA/DAVID MAXWELL

Ντόναλντ Τραμπ: Κατηγορεί τους Μπάιντεν - Χάρις για την απόπειρα δολοφονίας 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τους ότι εμπόδισαν σκόπιμα τη Μυστική Υπηρεσία να τον προστατεύσει.

Ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία - για τον οποίο δεν προσέφερε καμία απόδειξη - διατυπώθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Dr Phil, με οικοδεσπότη τον Phil McGraw, την Τρίτη. Τα σχόλια ακολούθησαν τις αποκαλύψεις ότι αρκετοί πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας από το γραφείο του Πίτσμπουργκ είχαν τεθεί σε διοικητική άδεια μετά τους πυροβολισμούς της 13ης Ιουλίου.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί από σφαίρα, αφού ένας 20χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ από την οροφή ενός κοντινού κτιρίου. Ένας παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση, ο Κόρεϊ Κομπερατόρε, σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά αξιωματικού της Μυστικής Υπηρεσίας στη σκηνή.

«Όταν συνέβη αυτό, ο κόσμος ρωτούσε, ποιος φταίει;» Ο Τραμπ είπε στον Dr Phil. «Νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό φταίει ο Μπάιντεν και ο Χάρις. Και εγώ είμαι ο αντίπαλος. Χρησιμοποιούσαν ως όπλο την κυβέρνηση εναντίον μου, έφεραν ολόκληρο το υπουργείο Δικαιοσύνης για να προσπαθήσουν να με πιάσουν, δεν ενδιαφέρονταν και πολύ για την υγεία και την ασφάλειά μου».

Η Μυστική Υπηρεσία παραδέχθηκε τις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ότι η ασφάλεια του πρώην προέδρου είχε παραπονεθεί για ελλείψεις προσωπικού τα δύο προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι απέρριψε ορισμένα αιτήματα.

Στη συνέντευξή του την Τρίτη, ο Τραμπ φάνηκε να κατηγορεί τον Μπάιντεν και τον Χάρις για αυτή τη ρητορική και υπέδειξε ότι αυτή μπορεί να ενέπνευσε την απόπειρα εναντίον του.

«Λένε ότι είμαι απειλή για τη δημοκρατία», είπε. «Θα το έλεγαν αυτό, αυτή ήταν η τυπική γραμμή, απλά συνεχίζουν να το λένε, και ξέρετε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει δολοφόνους ή πιθανούς δολοφόνους. Αυτό είναι τρομερό πράγμα ... Ίσως αυτή η σφαίρα να οφείλεται στη ρητορική τους».

Τα σχόλια του Τραμπ ήταν τα πιο άμεσα μέχρι στιγμής για την υποτιθέμενη ευθύνη της κυβέρνησης Μπάιντεν για το επεισόδιο. Προηγουμένως έγραψε σε ανάρτηση στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social ότι απέτυχε στο καθήκον της να τον προστατεύσει.

Ο Τραμπ είχε προηγουμένως διατυπώσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποιούσε ως όπλο την κυβέρνηση εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι εξαπέλυσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και ενορχήστρωσε τις πολλαπλές ποινικές έρευνες που αντιμετώπισε μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.