Κοσμος

Νέο ντοκουμέντο με τον Τζέι Ντι Βανς να επιτίθεται σε όσους δεν έχουν παιδιά

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το θέμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζέι Ντι Βανς: Στην δημοσιότητα ηχητικό που επιτίθεται σε όσους δεν έχουν παιδιά 

Νέο ντοκούμεντο ήρθε στην δημοσιότητα με τον Τζέι Ντι Βανς να επιτίθεται στους ηγέτες των Δημοκρατικών και στην πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Δασκάλων Ράντι Γουάινγκαρτεν επειδή δεν έχουν παιδιά και τους κατηγόρησε ότι κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους μαθητές. 

Κατά διάρκεια ενός φόρουμ που διοργάνωσε το Κέντρο Χριστιανικής Αρετής το 2021, ο Τζέι Ντι Βανς ως τότε υποψήφιος γερουσιαστής έλεγε: «Πολλοί από τους ηγέτες της αριστεράς, και δεν μου αρέσει να το λέω τόσο προσωπικά, αλλά είναι άνθρωποι χωρίς παιδιά που προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μυαλά των παιδιών μας. Και αυτό πραγματικά με απογοητεύει και με ενοχλεί. Η Ράντι Γουάινγκαρτεν, η οποία είναι η επικεφαλής του ισχυρότερου συνδικάτου εκπαιδευτικών στη χώρα, δεν έχει ούτε ένα παιδί. Αν θέλει να κάνει πλύση εγκεφάλου και να καταστρέφει τα μυαλά των παιδιών, θα πρέπει να έχει μερικά δικά της και να αφήσει τα δικά μας στην ησυχία τους».

Η πρόεδρος - η οποία μαζί με το συνδικάτο υποστηρίζει ριζοσπαστικές ιδέες, όπως η προώθηση του αλφαβητισμού και της ψυχικής υγείας και τα δωρεάν σχολικά γεύματα - κατακεραύνωσε τον Βανς. «Αηδία! Τα σχόλια του είναι θλιβερά και προσβλητικά για εκατομμύρια σύγχρονες οικογένειες και για τους δασκάλους των σχολείων, συμπεριλαμβανομένων των καθολικών μοναχών, κανένας από τους οποίους δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις οικογενειακές του αποφάσεις», έγραψε στο X.

Ο υποψήφιος σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε έντονη κριτική όταν είχε αναφέρει ότι η Αμερική διοικείται «από ένα μάτσο άτεκνες «γατομάνες», οι οποίες είναι δυστυχισμένες με τις ζωές τους και τις επιλογές που έχουν κάνει». Το σχόλιο του που είχε γίνει και αυτό στο παρελθόν θεωρήθηκε άμεση βόλη στην στην υποψήφια των Δημοκρατικών και αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία έχει δύο θετά παιδιά από τον γάμο της με τον Νταγκ Έμχοφ.

Πηγή: Rolling Stone