Κοσμος

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο της Βρετανίας - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Αμφότεροι επιβαίνοντες βγήκαν σχεδόν άθικτοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bρετανία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο - Χωρίς θύματα

Ένας πιλότος και ένας επιβάτης γλίτωσαν οριακά την καταστροφή μετά τη συντριβή ενός ελαφρού αεροσκάφους σε πολυσύχναστο δρόμο δίπλα σε αεροδρόμιο στο Gloucestershire της Βρετανίας. 

Οι εικόνες δείχνουν τον σοκαρισμένο πιλότο και τον επιβάτη να κάθονται στο πιλοτήριο μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στην Βρετανία. Ένα από τα φτερά του αεροπλάνου λείπει και συντρίμμια φαίνονται διασκορπισμένα στο δρόμο.

Ο εμπειρογνώμονας Chris Cooper δήλωσε στην Telegraph ότι ο κλάδος Air Accidents Investigations Branch, ο οποίος διερευνά σοβαρά περιστατικά αεροσκαφών, εξετάζει το δυστύχημα.

«Δύο μέλη του Cotswold Gliding Club μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για να εξεταστούν μετά από περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη ένα από τα μηχανοκίνητα ανεμόπτερα του συλλόγου. Ο Κλάδος Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων εμπλέκεται τώρα, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτό», τόνισε. 

Η τοπική λέσχη είναι μία από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει περίπου 150 μέλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Gloucestershire Live ότι φαινόταν σαν το αεροσκάφος «να ακινητοποιήθηκε και να έπεσε με τη μύτη στον κεντρικό δρόμο».

Πηγή: Telegraph