Κοσμος

Ποιοι ανακρίνονται - εκτός από τον καπετάνιο - για το ναυάγιο στη Σικελία

Γρίφος για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα η βύθιση του υπερπολυτελούς γιοτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στη Σικελία: Ποιοι ακόμη ανακρίνονται εκτός από τον καπετάνιο
Ναυάγιο στη Σικελία: Ποιοι ακόμη ανακρίνονται εκτός από τον καπετάνιο © PERINI NAVI PRESS OFFICE / HANDOUT /EPA

Ναυάγιο στη Σικελία: Ποιοι ακόμη ανακρίνονται εκτός από τον καπετάνιο - Γρίφος για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα η βύθιση του υπερπολυτελούς γιοτ

Ακόμη δύο μέλη του πληρώματος του υπερπολυτελούς γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς ερευνούν οι Ιταλοί εισαγγελείς, μαζί με τον πλοίαρχο, για το ναυάγιο στη Σικελία πριν από μία εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή. Ο Λιντς και άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το υπό βρετανική σημαία γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, ανατράπηκε και ναυάγησε πριν από την αυγή της 19ης Αυγούστου λίγα λεπτά αφού χτυπήθηκε από καταιγίδα ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά της βόρειας Σικελίας.

Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου, ο 51άχρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου. Ο Κάτφλιντ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων στη διάρκεια της ανάκρισής του χθες, Τρίτη.

Ποιοι ερευνώνται εκτός από τον καπετάνιο για το ναυάγιο στη Σικελία

Ο μηχανικός πλοίων Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα ίδια εγκλήματα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας πως ο Πάρκερ Ίτον θεωρείται ύποπτος επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τη μηχανή και τα συστήματα λειτουργίας του γιοτ.

Ο Γκρίφιθ είχε βάρδια το βράδυ του συμβάντος, δήλωσε η πηγή.

Το να τελεί κάποιος υπό έρευνα δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος ή ότι θα ακολουθήσει επίσημη απαγγελία κατηγοριών.

Η βύθιση του γιοτ αποτελεί γρίφο για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα, που έχουν πει πως ένα σκάφος όπως το Bayesian, που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία Perini, θα έπρεπε να είχε αντέξει στην καταιγίδα και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα έπρεπε να έχει βυθιστεί τόσο γρήγορα.

How the Bayesian superyacht sank in minutes | About That

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε, κοντά στο Παλέρμο, δήλωσαν πως η έρευνά τους θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει την ανέλκυση του ναυαγίου από τη θάλασσα. Το Bayesian βρίσκεται στον βυθό γερμένο στη δεξιά πλευρά του σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.