Κοσμος

Φτηνές πτήσεις από την Αυστραλιανή αεροπορική Qantas λόγω τεχνικού λάθους

Η πτήση business class στην Qantas μεταξύ Αυστραλίας και Ηνωμένων Πολιτειών κοστίζει συνήθως περίπου 11.000 δολάρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυστραλία: Φτηνές πτήσεις από την Qantas λόγω τεχνικού λάθους 

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη Πέμπτη, αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης μετ' επιστροφής από την Αυστραλία προς τις ΗΠΑ που κανονικά κοστίζουν έως και 28.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 19.000 δολάρια) ήταν διαθέσιμα από την Qantas με έκπτωση 85%.

Λόγω ενός λάθους κωδικοποίησης, περίπου 300 τυχεροί μπόρεσαν να τα αγοράσουν από την ιστοσελίδα της Αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας για μόλις 3.400 δολάρια το καθένα πριν διορθωθεί το λάθος.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μια περίπτωση όπου ο ναύλος ήταν στην πραγματικότητα πολύ καλός για να είναι αληθινός», ανέφερε η Qantas σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες. Αντί να ακυρώσει τα εισιτήρια, η Qantas δήλωσε ότι θα ξανακλείσει τους πελάτες σε business class «ως χειρονομία καλής θέλησης» χωρίς επιπλέον κόστος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες που δεν είναι ικανοποιημένοι με την επιχειρηματική θέση μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η πτήση business class στην Qantas μεταξύ Αυστραλίας και Ηνωμένων Πολιτειών κοστίζει συνήθως περίπου 11.000 δολάρια.

Η χειρονομία καλής θέλησης της Qantas ακολουθεί μια παρόμοια γκάφα που αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από την αεροπορική εταιρεία πέρυσι.

Τον περασμένο Αύγουστο, οι αυστραλιανές ρυθμιστικές αρχές κατηγόρησαν την Qantas σε μήνυση ότι πούλησε εισιτήρια για περισσότερες από 8.000 πτήσεις που η εταιρεία είχε ήδη ακυρώσει - επηρεάζοντας περισσότερους από 86.000 επιβάτες.

Η Qantas συμφώνησε τον Μάιο να καταβάλει σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την αγωγή, με περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό αυτό να επιδικάζονται στους πελάτες που επλήγησαν.

Οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τακτικά λάθη, πουλώντας premium εισιτήρια σε εξόφθαλμα λανθασμένη τιμή, αν και ορισμένες έχουν επιλέξει να τα τιμήσουν.

Το 2019, η Cathay Pacific προσέφερε θέσεις πρώτης και επιχειρηματικής θέσης από το Βιετνάμ προς πόλεις της Βόρειας Αμερικής σε τιμή μόλις 675 δολάρια μετ' επιστροφής.

Πηγή: CNN