Κοσμος

Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου αλλά «πρέπει να είναι από ισχυρή θέση»

H Ρωσία επιμένει για τις τέσσερις περιοχές που έχει «ενσωματώσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ©SERGEY DOLZHENKO/EPA

Ζελένσκι: Θα παρουσιάσει σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στους Μπάιντεν, Χάρις, Τραμπ - «Το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος με την Ρωσία , στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός από την εισβολή στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, το σχέδιο, όπως είπε ο Bολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα στο διπλωματικό και οικονομικό μέτωπο. Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου αλλά «πρέπει να είναι από ισχυρή θέση»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση, σε μια σύνοδο κορυφής που ελπίζει να πραγματοποιηθεί αυτό το έτος, για να προωθήσει το δικό του όραμα για την ειρήνη.

Ο Ζελένσκι ήταν ανένδοτος ότι η Ρωσία θέλει να υπαγορεύσει όρους στην Ουκρανία σε οποιαδήποτε διευθέτηση του πολέμου, κάτι που το Κίεβο θεωρεί απαράδεκτο. Ο Πούτιν έχει πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να ξεκινήσει με την αποδοχή από την Ουκρανία των «πραγματικοτήτων επί του εδάφους», που θα αφήσει στη Ρωσία στην κατοχή της σημαντικά κομμάτια τεσσάρων ουκρανικών περιοχών καθώς και την Κριμαία. Τώρα η Ουκρανία λέει ότι ελέγχει περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα (463 τετραγωνικά μίλια) της ρωσικής περιοχής Κουρσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή ενός δικής της κατασκευής βαλλιστικού πύραυλου.

Διέψευσε επίσης δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας εκτροχίασε τις συνομιλίες στο Κατάρ με θέμα τον τερματισμό των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές.

Η εφημερίδα The Washington Post είχε γράψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι Ουκρανία και Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτόν τον μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο, βάσει της οποίας θα τερματίζονταν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.