Κοσμος

O Τζον Φόλι, ιδρυτής της Peloton έγινε δισεκατομμυριούχος εν μέσω covid-19 και μετά έχασε τα πάντα

Aναγκάστηκε να πουλήσει ένα σπίτι στο Μανχάταν και ένα κτήμα στα Hamptons, αφότου αποχώρησε από την εταιρεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tζο Φόλι: Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε τα πάντα λόγω covid-19
© Herb Ball/Getty Images/Ideal Image

Tζον Φόλι: Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε τα πάντα λόγω covid-19

Ο Tζον Φόλι υπήρξε αρχικά ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας καθώς ως συνιδρυτής της Peloton (το 2012) και επί μία δεκαετία επικεφαλής της εταιρείας στατικών ποδηλάτων και διαδρόμων γυμναστικής, έγινε δισεκατομμυριούχος.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Peloton, ο Tζον Φόλι μίλησε δημόσια για την πολύ διαφορετική οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα.

«Ξέρετε, σε κάποιο σημείο είχα πολλά χρήματα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Δεν τα είχα πραγματικά (στην τράπεζα), δυστυχώς. Έχασα όλα μου τα χρήματα. Αναγκάστηκα να πουλήσω σχεδόν ό,τι είχα στη ζωή», είπε στην New York Post.

Η αμερικανική εταιρεία μηχανημάτων γυμναστικής εκτοξεύθηκε την περίοδο της καραντίνας, όταν πολλοί ανά τον κόσμο ήταν «κολλημένοι» στα σπίτια τους. Αυτή η πρωτοφανής ανάπτυξη υποχώρησε απότομα, όταν τα υγειονομικά μέτρα καταργήθηκαν και επανήλθαν οι καθημερινή ρυθμοί. Η εταρεία είχε επενδύσει αδρά στην εφοδιαστική της αλυσίδα και φαίνεται πως υπερεκτίμησε τις επιδόσεις που θα είχε μετά την επιστροφή στην κανονικότητα. Έκτοτε, αδυνατεί να ορθοποδήσει, ενώ έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό.
 
Ο Φόλι αναγκάστηκε να πουλήσει ένα σπίτι στο Μανχάταν και ένα κτήμα στα Hamptons, αφότου αποχώρησε από την εταιρεία.

«Η οικογένειά μου το πήρε καλά. Η σύζυγός μου είναι πολύ υποστηρικτική. Για τα παιδιά μου είναι μάλλον καλύτερα, είναι πιο προσγειωμένα», λέει ο επιχειρηματίας.

Μετά την αποχώρησή του από την Peloton, ο Foley ίδρυσε μια εταιρεία που πουλά χαλιά, την Ernesta, μαζί με δύο ακόμα συνιδρυτές της προηγούμενης επιχείρησής του, τους Hisao Kushi και Yony Feng.

«Δουλεύω τόσο σκληρά ώστε να μπορέσω να προσπαθήσω να βγάλω χρήματα. Γιατί δεν μου έχουν απομείνει πολλά. Είμαι τόσο πεινασμένος και ταπεινός», είπε στη συνέντευξή του.

Πηγή: Business Insider, Νew York Post

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.