Κοσμος

Όμηρος της Χαμάς διασώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ

Θεωρείται ότι περίπου 104 όμηροι κρατούνται από την οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όμηρος της Χαμάς διασώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ
© Citizens of Bedouin Society Victims Forum in the Negev

Ισραήλ: Όμηρος της Χαμάς δραπέτευσε και διασώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις 

Έναςόμηρος διασώθηκε από τα στρατεύματα του Ισραήλ από μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο διασωθείς όμηρος είναι ο Φαρχάν αλ -Καντί, 52 ετών, από κοινότητα Βεδουίνων κοντά στη νότια πόλη Ραχάτ του Ισραήλ, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο συσκευασίας στο Kibbutz Magen στις 7 Οκτωβρίου. Ο αλ-Καντί απήχθη από τρομοκράτες της Χαμάς από την κοντινή κοινότητα Mivtahim.

Ο αλ -Καντί βρέθηκε μέσα σε μια σήραγγα από κομάντος της επίλεκτης μονάδας Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Νότιας Διοίκησης των IDF, της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και της 162ης Μεραρχίας των IDF.

Πιστεύεται τώρα ότι 104 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων 34 νεκρών που επιβεβαιώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις. 

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 πολίτες κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν νωρίτερα. Οκτώ όμηροι έχουν διασωθεί από τα στρατεύματα ζωντανοί, ενώ έχουν επίσης ανακτηθεί οι σοροί 30 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων. που σκοτώθηκαν το 2014.

Οι IDF λένε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν μπορούν να δημοσιευθούν σε αυτό το στάδιο «λόγω ζητημάτων ασφάλειας των ομήρων μας, της ασφάλειας των δυνάμεών μας και της ασφάλειας του κράτους».

Πηγή: Times of Israel

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.