Κοσμος

Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά εννέα ημερών

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γέννα μου θεωρείται ιατρικό θαύμα», δηλώνει η μητέρα τους

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά εννέα ημερών - Ο πρόωρος τοκετός και οι δηλώσεις της μητέρας και του πατέρα τους

Όταν έμαθαν ότι περιμένουν δίδυμα, η 31χρονη Jo - Marie Senekal και ο 35χρονος σύζυγός της, πέταξαν από τη χαρά τους και άρχισαν να ετοιμάζουν το σπίτι τους για την έλευση της κόρης και του γιου τους. Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν ότι τα δίδυμά τους θα γεννηθούν με εννέα ημέρες διαφορά. Άλλωστε, δεν ήξεραν καν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.  

Η Jo - Marie γέννησε πρόωρα την κόρη της, όμως, ο γιος της θα έπρεπε να παραμείνει λίγες ακόμη ημέρες στην κοιλίτσα της, προκειμένου να αναπτυχθεί και να πάρει βάρος. Τα δίδυμα της παιδιά τελικά γεννήθηκαν με εννέα μέρες διαφορά. Το ζευγάρι μοιράστηκε την ιστορία του με τα ΜΜΕ. 

«Ήξερα ότι ο γιατρός μου πήρε τη σωστή απόφαση», λέει η μητέρα των διδύμων που γεννήθηκαν με 9 ημέρες διαφορά

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Πρώτα, γεννήθηκε η Μισέλ και μπόρεσα να τη δω μόνο για λίγο πριν τη μεταφέρουν σε θερμοκοιτίδα. Τότε άκουσα ότι το αγοράκι μου ήταν πολύ μικρό και ότι θα έπρεπε να μείνει μέσα όσο περισσότερο γινόταν για να μεγαλώσει λίγο περισσότερο. Εμπιστευόμουν τον γιατρό μου και ήξερα ότι έπαιρνε τη σωστή απόφαση», είπε η Τζο Μαρί από το Βόρειο Ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής, όπως γράφει η The Sun. 

Όπως περιέγραψε, η 31χρονη άρχισε να νιώθει πόνους στις 6 Ιουλίου και ενώ ετοιμαζόταν να πάει για δουλειά, όταν ήταν μόλις 28 εβδομάδων. «Σκέφτηκα: “Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει – δεν μπορώ να πάω για τοκετό τώρα”. Ήταν πολύ νωρίς». Όπως είπε, αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για Braxton Hicks συσπάσεις και πήγε κανονικά στη δουλειά της συνεχίζοντας την ημέρα της. «Αλλά οι κράμπες συνεχίστηκαν. Τηλεφώνησα στην πεθερά μου και της ζήτησα να με πάει στο νοσοκομείο», αφού ο σύζυγός της έλειπε για κυνήγι. 

Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά εννέα ημερών © Facebook / Jo-marie Senekal

Όταν γεννήθηκε η κόρη τους ήταν όσο μία παλάμη

Η κόρη της, Μισέλ, ήρθε στον κόσμο και ζύγιζε μόλις 940 γραμμάρια, το αγοράκι όμως ήταν ακόμα πιο μικρός και η Τζο Μαρί έλαβε φαρμακευτική αγωγή για την καταστολή του τοκετού, καθώς και ενέσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης των πνευμόνων και του εγκεφάλου του. Λίγες ώρες αργότερα, έφτασε στο νοσοκομείο και ο σύζυγος της και συνάντησε την κόρη του που, όπως είπε, είχε το ίδιο μέγεθος με την παλάμη του. Οι συσπάσεις επανήλθαν στην Τζο Μαρί και εννέα μέρες μετά ήρθε στον κόσμο και ο γιος τους με βάρος μόλις ένα κιλό. Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι χωρίς τα παιδάκια του, αφού θα χρειαστεί να παραμένουν στη θερμοκοιτίδα για λίγες εβδομάδες ακόμα, προκειμένου να αναπτυχθούν και να πάρουν βάρος. Η νοσηλεία τους εξελίσσεται ομαλά. 

Το ζευγάρι είπε ότι θα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάπου στη μέση μεταξύ των δύο ημερομηνιών που γεννήθηκαν. «Η καθυστέρηση στη γέννηση είναι πολύ ασυνήθιστη και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι θεωρούνται ιατρικά θαύματα», δήλωσε η νεαρή μητέρα των διδύμων. 

Με πληροφορίες από The Sun