Κοσμος

Ο Τραμπ απειλεί να μην λάβει μέρος στο ντιμπέιτ με την Χάρις λόγω των «καυτών» μικροφώνων

Kατηγορεί το ABC News για μεροληψία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τραμπ: Απειλεί να μην λάβει μέρος στο ντιμπέιτ με την Χάρις λόγω των μικροφώνων

Οι εκστρατείες του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις συγκρούστηκαν τη Δευτέρα σχετικά με το προεδρικό ντιμπέιτ του επόμενου μήνα, με την ομάδα της αντιπροέδρου να επιδιώκει την επιστροφή στα ανοιχτά μικρόφωνα, ενώ ο Ρεπουμπλικανή αντίπαλός της απείλησε να αποσυρθεί εντελώς, υπονοώντας ότι το δίκτυο ABC που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως ήταν προκατειλημμένο.

«Γιατί να κάνω το ντιμπέιτ με την Καμάλα Χάρις σε αυτό το δίκτυο;». έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί για τρίτη φορά τον Λευκό Οίκο, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Κυριακής, με την οποία κατηγόρησε επίσης το δίκτυο για μεροληψία. «Μείνετε συντονισμένοι!!!»

Ο εκπρόσωπος της Χάρις, Μπράιαν Φάλον, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εκστρατεία της αντιπροέδρου ήθελε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας να διατηρεί τα μικρόφωνα των υποψηφίων ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, και όχι να κλείνουν όταν μιλά ο αντίπαλός τους, όπως στο τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ. Τα λεγόμενα «καυτά μικρόφωνα» μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν τους πολιτικούς υποψηφίους, πιάνοντας φευγαλέα σχόλια.

«Η αντιπρόεδρος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα συνεχή ψέματα και τις διακοπές του Τραμπ σε πραγματικό χρόνο. Ο Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το κουμπί σίγασης», ανέφερε ο Φάλον σε δήλωσή του.

Ο σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είχαν οι δυο πλευρές ήδη συμφωνήσει στους ίδιους όρους με το ντιμπέιτ του CNN τον Ιούνιο, όπου τα μικρόφωνα ήταν κλειστά.

Η Χάρις εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα και είχε δηλώσει ότι θα λάβει μέρος στο ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου που διοργανώνει το ABC News και για το οποίο είχαν συμφωνήσει προηγουμένως ο Μπάιντεν και ο Τραμπ.

Πηγή: Reuters