Κοσμος

Επίθεση από μέλη της οικογένειας Κένεντι στον RFK Τζούνιορ για την στήριξη στον Τραμπ: Προδίδεις τις οικογενειακές αξίες

Ο Μπόμπι Κένεντι είχε 11 παιδιά με την σύζυγο του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Επίθεση από μέλη της οικογένειας για την στήριξη στον Τραμπ

Μέλη της ευρύτερης οικογένειας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ έκαναν λόγο για «προδοσία των αξιών που ο πατέρας μας και η οικογένειά μας θεωρούσαν πολύ αγαπητές» την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του ανεξάρτητου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές ότι υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την ανεξάρτητη εκστρατεία του και ότι θα αφαιρέσει το όνομά του από το ψηφοδέλτιο σε κρίσιμες πολιτείες, όπως η Πενσιλβάνια και η Αριζόνα. Το όνομά του θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο σε πολιτείες που είναι σταθερά Δημοκρατικές ή Ρεπουμπλικανικές.

Η Κέρι Κένεντι, η οποία ηγείται της οργάνωσης Robert F. Kennedy Human Rights, έγραψε τη δήλωση μαζί με τέσσερα αδέλφια - την Κόρτνεϊ Κένεντι, τον Κρις Κένεντι, τον Ρόρι Κένεντι και την πρώην υποδιοικητή του Μέριλαντ Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ (D). 

Ο RFK Jr. είναι το τρίτο σε ηλικία παιδί του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι ο οποίος είχε 11 παιδιά με την Έθελ Σκάτσελ. Η οικογένεια Κένεντι αποτελεί στυλοβάτη του Δημοκρατικού Κόμματος από τότε που ο Τζον Κένεντι έγινε πρόεδρος.

Η οικογένεια απέρριπτε τακτικά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του RFK Τζούνιορ. από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά την προεδρική του υποψηφιότητα πέρυσι. Πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του για την προεδρία, μέλη της οικογένειας έγραψαν επίσης μια στήλη που κατήγγειλε τις θέσεις του κατά του εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Ο Μπόμπι μπορεί να μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον πατέρα μας, αλλά δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες, το ίδιο όραμα ή την ίδια κρίση. Η σημερινή ανακοίνωση είναι βαθιά θλιβερή για εμάς. Καταγγέλλουμε την υποψηφιότητά του και πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας», έγραψαν πέρυσι ορισμένα από τα αδέλφια του Κένεντι.

Πηγή: The Hill