Κοσμος

Στα χνάρια της βασίλισσας Ελισάβετ, η ανιψιά του Καρόλου - Θέλει να υπηρετήσει στον βρετανικό στρατό

H πρώτη γαλαζοαίματη που ενδιαφέρεται για στρατιωτική καριέρα, μετά από την αείμνηστη γιαγιά της

Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα χνάρια της βασίλισσας Ελισάβετ, η ανιψιά του Καρόλου - Θέλει να υπηρετήσει στον βρετανικό στρατό

Η 20χρονη ανιψιά του βασιλιά Καρόλου θέλει να υπηρετήσει στον στρατό, κάτι που θα την καθιστούσε την πρώτη γαλαζοαίματη, μετά από την αείμνηστη γιαγιά της.

Η λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ, κόρη του πρίγκιπα Έντουαρντ και της δούκισσας Σόφι και εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ, «ερωτεύτηκε» τον στρατό, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Η λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ είναι πρόθυμη να ακολουθήσει μια καριέρα στον στρατό

Η Λουίζ, η οποία είναι όγδοη στη σειρά για τον θρόνο, αυτή τη στιγμή είναι στο δεύτερο έτος στο Πανεπιστήμιο του St Andrew's και σπουδάζει αγγλικά ενώ φέρεται να έγραψε στη σελίδα της στο LinkedIn ότι ενδιαφέρεται να ακολουθήσει μια καριέρα στον «στρατό, τη διπλωματία ή τη νομική».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun: «Μιλάει για το ότι είναι πολύ πρόθυμη να ακολουθήσει μια καριέρα στον στρατό, να υπηρετήσει τον βασιλιά και τη χώρα. Ασχολείται με τους Δόκιμους του Στρατού και το έχει ερωτευτεί».

Η νεαρή γαλαζοαίματη θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν Κατώτερη Διοικητής στην Υπηρεσία Βοηθητικής Επικράτειας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η θητεία της βασίλισσας Ελισάβετ στον στρατό

Η νεαρή Ελισάβετ έγραψε ιστορία ως η πρώτη γαλαζοαίματη που έγινε μέλος πλήρους απασχόλησης των ενόπλων υπηρεσιών, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική της θητεία μέσα σε ένα χρόνο από τα 18 της.

Ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος και η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ (αργότερα γνωστή ως βασιλομήτωρ) ήταν αποφασισμένοι ότι δεν θα κρύβονταν από τον πόλεμο και έτσι επισκέφτηκαν πολλές περιοχές που είχαν βομβαρδιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τον Σεπτέμβριο του 1940, πέντε ισχυρές εκρηκτικές βόμβες έπεσαν στο Παλάτι, αλλά ο βασιλιάς και η βασίλισσα επέλεξαν να μείνουν εκεί σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Μιλώντας για τον βομβαρδισμό, η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε ότι είχε πει: «Χαίρομαι που μας βομβάρδισαν. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε το East End (του Λονδίνου) στα μάτια». Το παλάτι βομβαρδίστηκε εννέα φορές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν υπηρετήσει στο στρατό

Ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει η μόνη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις, και άλλα μέλη έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πήγε στρατό τον Δεκέμβριο του 2006 και εντάχθηκε στο Ιππικό, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ο τελευταίος γαλαζοαίματος που υπηρέτησε σε πόλεμο κατά τη διάρκεια δύο περιοδειών του στο Αφγανιστάν.

Ο πρίγκιπας Άντριου υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρου του Βασιλικού Ναυτικού στον πόλεμο των Φώκλαντ, ενώ ο πρίγκιπας Έντουαρντ εκπαιδεύτηκε με τους Βασιλικούς Πεζοναύτες το 1987 αλλά έφυγε μετά από τέσσερις μήνες.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν στη Βασιλική Αεροπορία και στο Βασιλικό Ναυτικό από το 1971 έως το 1976.

Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ είχε το πρώτο της βασιλικό καθήκον κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε ηλικία 14 ετών, στις 13 Οκτωβρίου 1940, έκανε ραδιοφωνική μετάδοση από το Κάστρο του Γουίνδσορ.