Κοσμος

Έλον Μασκ: «Πώς γίνεται ο Ντούροφ του Telegram να έχει συλληφθεί, ενώ ο Ζάκερμπεργκ είναι ακόμη ελεύθερος;»

«Ο ιδιοκτήτης του Facebook λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ υπαινίσσεται πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσων αφορά στη σύλληψη του Πάβελ Ντούροφ © ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS

Έλον Μασκ: «Πώς γίνεται ο Ντούροφ του Telegram να έχει συλληφθεί, ενώ ο Ζάκερμπεργκ είναι ακόμη ελεύθερος;»

Ο Έλον Μασκ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του CEO του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελευθερίας του λόγου.

Έλον Μασκ: «Ο Ζάκερμπεργκ συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις, λογοκρίνοντας την ελευθερία του λόγου»

Σε ένα σερί από post στο X, ο Μασκ αναφέρει τη διαφορά στη μεταχείριση του Ντούροφ, τη στιγμή που δε λαμβάνεται κανένα μέτρο εναντίον του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Instagram με την παιδική εκμετάλλευση, ο Ζάκερμπεργκ δεν έχει απειληθεί ποτέ με σύλληψη. Αυτό σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, οφείλεται στο γεγονός πως ο Ζάκερμπεργκ συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις, λογοκρίνοντας την ελευθερία του λόγου και παρέχοντας πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

Ο Μασκ υπαινίσσεται πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τα οποία υπονομεύουν τις αρχές της ελευθερίας του λόγου, ενώ ταυτόχρονα ανησυχεί για την επίδραση και τον έλεγχο των κυβερνήσεων.

Η σύλληψη του Ντούροφ για την «αποτυχία του Telegram να ελέγξει επαρκώς το περιεχόμενό του και η άρνηση του Ντούροφ να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές», μπορεί να καταλήξει σε κάθειρξη 20 ετών για τον CEO και ιδρυτή του Telegram, αν τελικά καταδικαστεί.

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο Πάβελ Ντούροφ

Η OFMIN, γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δίωξη εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων, είχε προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος έρευνας σε βάρος του Ντούροφ, καθώς έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε προκαταρκτική έρευνα για διάφορα αδικήματα, από απάτη ως διακίνηση ναρκωτικών, διαδικτυακή παρενόχληση, οργανωμένο έγκλημα, ακόμη και εξύμνηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με πηγή του AFP.

Στην έρευνα εμπλέκεται η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων της εθνικής υπηρεσίας δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και η ONAF, υπηρεσία καταπολέμησης της τελωνειακής απάτης, κατά πηγές του πρακτορείου.

Η γαλλική δικαιοσύνη κατηγορεί τον Πάβελ Ντούροφ πως έμεινε άπρακτος (απουσία κάθε ελέγχου, έλλειψη συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές) παρά την παράνομη χρήση της πλατφόρμας από συνδρομητές της.

«Φτάνει πια με την ατιμωρησία του Telegram», είπε με ικανοποίηση ένας από τους ερευνητές, με δόση έκπληξης που ο δισεκατομμυριούχος, παρότι γνώριζε ότι καταζητείται στη Γαλλία, αποφάσισε να ταξιδέψει στο Παρίσι. «Ίσως εξαιτίας του αισθήματος πως έχει απόλυτη ατιμωρησία», σχολίασε μια από τις πηγές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.