Κοσμος

Η γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια της Βρετανίας πραγματοποίησε άλμα για να γιορτάσει τα 102α γενέθλιά της (Βίντεο)

«Όταν άνοιξε η πόρτα είπα απλά πήδα», δήλωσε η Μανέτ Μπέιλι

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μανέτ Μπέιλι από την Βρετανία ολοκλήρωσε την «αποστολή» της ως αλεξιπτωτίστρια στο άλμα γενεθλίων της στα 102 έτη

Μιλώντας μετά το άλμα της, η Μπέιλι με καταγωγή από το Σάφολκ της Βρετανίας δήλωσε ότι «όταν άνοιξε η πόρτα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω ή να πω. Απλά πήδα».

«Δεν υπάρχει τίποτα για να αγχώνεσαι. Απλά πρέπει να το κάνεις»

Και πρόσθεσε ότι «λοιπόν, υποθέτω ότι πήδηξα, θυμάμαι τα πόδια μου να φεύγουν και είναι κάπως θολά. Έκλεισα τα μάτια μου. Φαινόταν ότι ταξιδεύαμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Ταυτόχρονα, πλήθος κόσμου την παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, όταν μία λευκή κουκκίδα εθεάθη από το πλάι του αεροπλάνου.

«Ήταν λίγο τρομακτικό. Πρέπει να παραδεχτώ ότι έκλεισα τα μάτια μου πολύ καλά. Θέλω απλώς οι άλλοι άνθρωποι που πλησιάζουν τα 80 και τα 90 να μην εγκαταλείψουν τίποτα».

Κρατώντας πανό με το σύνθημα «είμαστε περήφανοι για σένα» και μια αψίδα με μπαλόνια «τα κατάφερες!», το πλήθος ζητωκραύγαζε καθώς η 102χρονη στάθηκε ξανά στα πόδια της μέσα σε λίγα λεπτά από την προσγείωση.

«Είναι βράχος, ατρόμητη», δήλωσε ο στενός φίλος της Humphrey Hawksley.

Πριν από το άλμα, ενώ έβαζε τη φόρμα της και εξασκούνταν στην προσγείωση, η Μπέιλι ήταν χαλαρή και στωική, λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα για να αγχώνεσαι. Απλά πρέπει να συνεχίσεις. Απλά πρέπει να το κάνεις».

Μόνο όταν τα πόδια της πάτησαν στο έδαφος παραδέχτηκε ότι ήταν λίγο νευρική: «Όταν άνοιξε η πόρτα, το στομάχι μου έφυγε».

Μέλη της τοπικής της κοινότητας, όπου ζει από το 1961, κατέβηκαν στο αεροδρόμιο του Σάφολκ για να την χειροκροτήσουν.

«Ήμουν τόσο τυχερή που ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση. Έπρεπε να κάνω κάτι με αυτό, άλλοι άνθρωποι είναι ανάπηροι με αρθρίτιδα και εγώ όχι», τόνισε

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκατοντάχρονη, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν αλεξιπτωτιστή, το κάνει για πρώτη φορά, αφού υπηρέτησε στην Υπηρεσία Γυναικών του Βασιλικού Ναυτικού (WRENS) στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το κάνω για φιλανθρωπικό σκοπό» σημείωσε, καθώς βοηθά αρκετά ιδρύματα, ωστόσο εξομολογήθηκε πως αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία της πρόκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων. «Θα ασχοληθώ με το πλέξιμο», αστειεύτηκε. Την προηγούμενη θέση του γηραιότερου αλεξιπτωτιστή της Βρετανίας κατείχε ο Verdun Hayes, ο οποίος τον Μάιο του 2017 πήδηξε σε ηλικία 101 ετών και 38 ημερών.