Κοσμος

Νασράλα: «Στοχεύσαμε στρατιωτική βάση» κοντά στο Τελ Αβίβ - Όσα είπε για την επίθεση της Χεζμπολάχ

Το τηλεοπτικό διάγγελμα και τα υπόγεια μηνύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάγγελμα Νασράλα: Στοχεύσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ
Διάγγελμα Νασράλα: Στοχεύσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ © WAEL HAMZEH/ EPA

Διάγγελμα Νασράλα: Στοχεύσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ - Υπόγεια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ κατά ισραηλινών στόχων τα ξημερώματα της Κυριακής, ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, εκφώνησε διάγγελμα εξαπολύοντας νέες -φραστικές αυτήν τη φορά- επιθέσεις κατά των Ισραηλινών.

Ο Νασράλα είπε στο διάγγελμα του το απόγευμα της Κυριακής, ότι οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ αποφάσισαν να χτυπήσουν βάση των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών κοντά στο Τελ Αβίβ.

«Αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στρατιωτική βάση πληροφοριών όπου λειτουργεί ισραηλινή μονάδα παρακολούθησης. Στοχοποιήσαμε στρατιωτική βάση πληροφοριών 110 χλμ. εντός, 1,5 χλμ. απο το Τελ Αβίβ», δήλωσε ο Νασράλα.

Νασράλα: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Χεζμπολάχ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του επιτέθηκαν στο Ισραήλ με drones τα οποία εκτόξευσαν για πρώτη φορά από θέσεις στην κοιλάδα Μπεκάα και με ρουκέτες Katyusha.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι αυτά τα drones πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι στο μέλλον η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να το πλήξει και με πυραύλους ακριβείας.

Ο Χασάν Νασράλα συνέχισε αναφέροντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Χεζμπολάχ πραγματοποιήθηκε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί, χωρίς να επηρεαστεί από τα αεροπορικά πλήγματα των Ισραηλινών, και ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί, όπερ σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο άλλο ανάλογης έντασης μπαράζ από πυρά, τουλάχιστον όχι άμεσα.

ISRAEL-PALESTINE |Lebanon |Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah gives televised speech |War News

Η Χεζμπολάχ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα επιχειρούσε να εκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του αξιωματούχου της, Φουάντ Σουκρ, που σκοτώθηκε στη Βηρυτό στις 30 Ιουλίου.

Η ισραηλινή ηγεσία υποστηρίζει πάντως, στον αντίποδα, ότι απέκρουσε με επιτυχία τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, αν και ανακοίνωσε τον θάνατο ενός Ισραηλινού στρατιώτη σήμερα στο βόρειο Ισραήλ.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.