Κοσμος

Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς Ισραήλ και Λίβανο μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ

Τα αεροδρόμια ασφυκτιούν, πολίτες προσπαθούν να επιστρέψουν στις χώρες τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ισραήλ: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς Ισραήλ και Λίβανο - Τα αεροδρόμια ασφυκτιούν, πολίτες προσπαθούν να επιστρέψουν στις χώρες τους

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν η μία μετά την άλλη τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ και την Βηρυτό μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό «τουλάχιστον ως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου», μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ.

Με δεδομένη την κατάσταση «οι σημερινές και αυριανές πτήσεις ακυρώνονται», επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί.

Η Air France είχε αναστείλει τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού και Βηρυτού από τις 29 Ιουλίου ως τις 15 Αυγούστου.

Επίθεση της Χεζμπολάχ: Η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις Λονδίνου - Τελ Αβίβ

Η British Airways ανέστειλε κι αυτή τις πτήσεις της μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ μετά την ολονύκτια κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε σήμερα: «Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και έχουμε λάβει την επιχειρησιακή απόφαση να αναστείλουμε τις πτήσεις μας από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι και την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

«Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και επικοινωνούμε με τους πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε για τις ταξιδιωτικές τους επιλογές».

Παρατείνει την αναστολή και η Lufthansa

Από την πλευρά της η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς τη Βηρυτό ως τις 30 Σεπτεμβρίου και ως τις 2 Σεπτεμβρίου προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη επικαλούμενη τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

Η ισραηλινή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την επανάληψη των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ, μετά τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και την εκτροπή αεροσκαφών σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Το αεροδρόμιο της Βηρυτού εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, αν και κάποιες εταιρείες, ανάμεσά τους οι Royal Jordanian Etihad Airways, έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στον Λίβανο. Όμως το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι κατάφερε να εκτοξεύσει εκατοντάδες drones και ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων σε αντίποινα για τον θάνατο του στελέχους του Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.