Κοσμος

Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Πώς οι συνομιλίες για εκεχειρία επηρέασαν τις αποφάσεις της Χεζμπολάχ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμάς: Χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ
Χαμάς: Χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ © ATEF SAFADI/ EPA

Χαμάς: Χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ - Πώς οι συνομιλίες για εκεχειρία επηρέασαν τις αποφάσεις της Χεζμπολάχ

H Χαμάς xαιρέτισε την ευρεία επίθεση του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών θέσεων, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «μια ισχυρή απάντηση» και «ένα χαστούκι» για την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Υπογραμμίζουμε ότι αυτή η ισχυρή και στοχευμένη απάντηση, σε μεγάλο βάθος στην επικράτεια της σιωνιστικής οντότητας, είναι ένα χαστούκι για την ισραηλινή κυβέρνηση», επεσήμανε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του το Ισραήλ επεσήμανε ότι απέτρεψε «μεγάλο μέρος» της επίθεσης της Χεζμπολάχ και ότι εξαπέλυσαν πολλά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Χεζμπολάχ: Γιατί τώρα η επίθεση στο Ισραήλ

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος προς το Ισραήλ για τον φόνο ενός διοικητή του καθυστέρησε «για πολιτικούς λόγους» και κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για μια συμφωνία εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Ο αξιωματούχος, σε γραπτές του δηλώσεις που διένειμε στον Τύπο, επεσήμανε ότι η Χεζμπολάχ «εργάστηκε» ώστε να διασφαλίσει πως η απάντησή της στον φόνο του Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει ευρείας κλίμακας πόλεμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.