Κοσμος

NASA: Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν οι δύο αποκλεισμένοι αστροναύτες

Τα προβλήματα που παρουσίασε η κάψουλα Starliner της Boeing και η επιλογή της SpaceX

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NASA: Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν οι δύο αστροναύτες
NASA: Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν οι δύο αστροναύτες © CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/ EPA

NASA: Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν οι δύο αστροναύτες - Τα προβλήματα που παρουσίασε η κάψουλα Starliner της Boeing και η επιλογή της SpaceX 

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν στη Γη οι αστροναύτες που εδώ και δύο μήνες είναι αποκλεισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Η NASA αποφάσισε το Σάββατο ότι είναι πολύ επικίνδυνο να φέρει τους δύο αστροναύτες πίσω στη Γη με την προβληματική νέα κάψουλα της Boeing και θα πρέπει να περιμένουν ώστε να επιστρέψουν τελικά με ένα διαστημόπλοιο της SpaceX, αναγωνίστριας της Boeing.

Οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς έφτασαν στον ΔΣΣ τον Ιούνιο και αναμενόταν να παραμείνουν εκεί για οκτώ ημέρες. Ωστόσο, το σκάφος τους παρουσίασε πολυάριθμες διαρροές ηλίου και άλλα τεχνικά προβλήματα, εγείροντας αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να μεταφέρει τους δυο αστροναύτες πίσω στη Γη με ασφάλεια.

Η Boeing δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου από τη NASA, αλλά δημοσίευσε μια δήλωση: «Η Boeing συνεχίζει να εστιάζει, πρώτα και κύρια, στην ασφάλεια του πληρώματος και του διαστημικού σκάφους. Εκτελούμε την αποστολή όπως καθορίστηκε από τη NASA και προετοιμάζουμε το διαστημόπλοιο για μια ασφαλή και επιτυχή επιστροφή χωρίς πλήρωμα».

Aνώτερος μηχανικός που ειδικεύεται στην αεροδιαστημική και την άμυνα, είπε ότι η NASA έκανε τη σωστή επιλογή.

Watch live: NASA announces how crew of Boeing Starliner will come home

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.