Κοσμος

Επίθεση στη Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνελήφθη 15χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στη Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Επίθεση στη Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη © CHRISTOPHER NEUNDORF/ EPA

Επίθεση στη Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνελήφθη 15χρονος

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8). Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, οι αρχές συνέλαβαν 15χρονο με την κατηγορία ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τη μοιραία επίθεση, ενώ ο δράστης αναζητείται.

«Εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού»

Το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ένα από τα μέλη του πραγματοποίησε θανατηφόρα επίθεση στη Γερμανία ως «εκδίκηση» για τους μουσουλμάνους «στην Παλαιστίνη και παντού».

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον της συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας χθες ήταν ένας στρατιώτης της ομάδας του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών στο Telegram. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε «για εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε το απόγευμα ότι η επίθεση στο Ζόλινγκεν ήταν «τρομοκρατική ενέργεια». Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης και έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση κατά ανθρώπων, αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

O δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την επίθεση, είχε ανακοινώσει ότι πίσω από την επίθεση δεν διακρίνει «κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε ακόμη την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, η οποία ωστόσο αρχικά είχε διαψευσθεί. Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με μια δεύτερη σύλληψη πιθανού υπόπτου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, «μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές και αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του δράστη και η αστυνομία καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3obisycs2n5)

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο κ. Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.