Κοσμος

Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο «αντίο» σε έναν μύθο του κινηματογράφου

Οι θαυμαστές, τα λουλούδια και οι τελευταίες επιθυμίες του Γάλλου ζεν πρεμιέ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό
Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό © Pascal Le Segretain / Staff/ Getty Images

Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό - Οι θαυμαστές, τα λουλούδια και οι τελευταίες επιθυμίες του μύθου του κινηματογράφου

Ο Αλέν Ντελόν, αυτός ο μύθος του κινηματογράφου, κηδεύτηκε σήμερα αργά το απόγευμα στο ιδιωτικό του παρεκκλήσι στο κτήμα του στο Ντουσί, στην κεντρική Γαλλία. Ο ηθοποιός πέθανε την Κυριακή 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 ετών

Σχεδόν 50 προσκεκλημένοι, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντελόν που επιλέχθηκαν με προσοχή, παρέστησαν στην κηδεία και στην ταφή του, η οποία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ήταν η επιθυμία του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3obi32ojk1d)

Η γαλλική αστυνομία είχε στήσει οδοφράγματα κοντά στο αρχοντικό στο χωριό Douchy, με τον εναέριο χώρο επίσης κλειστό για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Οι 50 περίπου πενθούντες που επιτρεπόταν να μπουν στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του κτήματος έπρεπε να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην πόρτα για να εξασφαλίσουν αυστηρή προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η βετεράνος Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, 86, που πρωταγωνίστησε δίπλα στον Ντελόν στο «The Leopard», ήταν «πολύ λυπημένη» για να έρθει, είπε ο ατζέντης της στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μου ζητούν να εκφράσω με λόγια (τη θλίψη)», είπε μετά τον θάνατό του, «αλλά η θλίψη είναι πολύ έντονη». Ωστόσο, η Ροζαλί βαν Μπρέμεν η πρώην σύζυγος του Ντελόν και μητέρα των παιδιών του ήταν παρούσα, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές που πρόσκεινται στη διαδικασία.

Οι θαυμαστές του Αλέν Ντελόν στο τελευταίο «αντίο»: Αφιερώματα, λουλούδια και κάρτες

Οι θαυμαστές είχαν αφήσει αμέτρητα αφιερώματα, λουλούδια και κάρτες στις πύλες του αρχοντικού όλη την εβδομάδα, ενώ περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν εκεί το Σάββατο για να αποχαιρετήσουν.

Οι θαυμαστές του Αλέν Ντελόν στο τελευταίο «αντίο»
© Christophe PETIT TESSON/ EPA
Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο «αντίο» σε έναν μύθο του κινηματογράφου
© Christophe PETIT TESSON/ EPA
Οι θαυμαστές του Αλέν Ντελόν στο τελευταίο «αντίο»
© Christophe PETIT TESSON/ EPA

Τα τρία παιδιά του Ντελόν, που ήταν μαζί του όταν πέθανε, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ήταν πολύ συγκινημένοι από τη ζέση και τη στοργή που έδειξαν οι θαυμαστές του στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όσον αφορά στον σκύλο του, το αγαπημένο τσοπανόσκυλο Λούμπο, με το οποίο ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι ήθελε να ταφεί, θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή του, προς ανακούφιση των φιλόζωων στη Γαλλία.

Σε συνέντευξή του το 2018 στο Paris Match είχε δηλώσει ο ηθοποιός ότι ήθελε να ταφεί μαζί του ο Λούμπο, ένας Βέλγος Μαλινουά που υιοθέτησε το 2014. «Είχα 50 σκυλιά στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό», είπε στο περιοδικό. «Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να φύγουμε μαζί. … Θα προτιμούσα αυτό από το να ξέρω ότι θα άφηνε τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου».

Η οικογένεια του Ντελόν, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί ανησυχιών για τη ζωή του σκύλου, τόνισε ότι θα ζήσει σε ένα σπίτι στο Douchy.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.