Κοσμος

«Δεν γυρνάμε πίσω»: Αυτή είναι η προεκλογική αφίσα της Κάμαλα Χάρις

Πώς την εμπνεύστηκε ο Σέπαρντ Φέιρι και ποιο μήνυμα στέλνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάμαλα Χάρις: Αυτή είναι η προεκλογική αφίσα της
Κάμαλα Χάρις: Αυτή είναι η προεκλογική αφίσα της © JUSTIN LANE/ EPA

Κάμαλα Χάρις: Αυτή είναι η προεκλογική αφίσα της - Πώς την εμπνεύστηκε ο Σέπαρντ Φέιρι και τι συμβολίζει

Μία από τις πιο θρυλικές μορφές στην ιστορία του γκράφιτι, ο Σέπαρντ Φέιρι σχεδίασε την επίσημη προεκλογική αφίσα της Κάμαλα Χάρις, με τίτλο «FORWARD». Είναι το πρώτο έργο τέχνης του καλλιτέχνη με θέμα την κούρσα για τον Λευκό Οίκο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η αφίσα είναι εμπνευσμένη από το σύνθημα της εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών «Δεν γυρνάμε πίσω». Απεικονίζει την Χάρις προφίλ, με αυτοπεποίθηση, ελαφρύ χαμόγελο να κοιτάζει ψηλά ενώ στο κάτω μέρος γράφει με κεφαλαία γράμματα τη λέξη «FORWARD».

«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά»: Ο καλλιτέχνης πίσω από την επίσημη προεκλογική αφίσα της Κάμαλα Χάρις


«Αυτά τα λόγια της Κάμαλα Χάρις περιγράφουν τη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε και για να μην γυρίσουμε πίσω, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε ο καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Παρόλο που δεν έχουμε επιτύχει όλους τους στόχους, σημειώνουμε πρόοδο -και μάλιστα απέναντι σε διευρυνόμενες απειλές και οπισθοδρομικούς πολιτικούς αντιπάλους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Με τον τίτλο «ΕΛΠΙΔΑ» το 2008, ο Φέιρι δημιούργησε επίσης την αφίσα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την προεκλογική του εκστρατεία. Από τότε δεν έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο έργο υποψήφιου Προέδρου.

Το 2015, είχε δηλώσει στο CNN ότι, η Χίλαρι Κλίντον δεν τον «εμπνέει αρκετά». Ωστόσο, δημιούργησε τρία έργα διαμαρτυρίας για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του, σύμφωνα με το ARTnews,

«Δεν πληρώθηκα για αυτό και δεν θα λάβω κανένα οικονομικό όφελος. Δημιούργησα αυτό το έργο καθαρά για ένα καλύτερο μέλλον. Ελάτε να φτάσουμε εκεί μαζί!», καταλήγει.

Οι Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.